⚡⚡! Ett av banden som uppträder är inga mindre än…⚡⚡

Velvet Insane – En glamrockdoftande konstnärlig frihet!

Velvet Insane från Östersund har varit igång sedan 2013 och de släppte sitt självbetitlade platta 2019. Debutplattan fick upp dem på listorna globalt. Då var bandet en duo vilket nu har växt till en trio: Jonas Eriksson (sång), Jesper Lindgren (gitarr) och Ludvig Andersson Lindgren (bas). 16 juli i år släppte bandet sin andra platta ”Rock ’N’ Roll Glitter Suit” och är just nu ett av de mest spännande svenska glamrockbanden. Det kritikerrosade albumet är en fräsch mix av klassisk rock, pop, folkmusik och har även influenser från deb tidiga brittiska glamrocken. Med på tåget har bandet haft den svenske ikonen Sulo Karlsson (Diamond Dogs) som tillsammans med Velvet Insane har skrivit låtmaterialet samt producerat plattan. Albumet rusade upp till andra plats på Svenska vinyllistan. ”Rock ’N’ Roll Glitter Suit” består av härliga popharmonier, stora refränger och energisk rock n roll med trummor uppumpade till max där tankarna förs direkt till band som Slade, T-Rex, Bowie och Roxy Music. Inga mindre än Dregen (Backyard Babies, The Hellacopters) och Nicke Andersson (The Hellacopters, Imperial State Electric) gäster på första singeln ”Backstreet Liberace” och de har tidigare jobbat med storheter som Bruce Kulick (KISS) och Jesper Binzer (D-A-D) och flera av de största namnen inom rockmusiken.

Bandet har spelat ihop med Brian Downey’s Alive And Dangerous och början av nästa år så ska de stå på samma scen som klassiska NAZARETH!

Den 2 april 2022 kommer Velvet Insane dra tillbaka tiden till 70-talet, för då kommer bandet bjuda på klassisk rock ’n’ roll med touch av glamrock i puben i Jung!

The Madmen Events är otroligt glada att kunna presentera Sveriges just nu bästa glamrockband – Velvet Insane!

Låt oss presentera andra bandet som är klara till The Madmen Events Rockfest den 2 april 2022!

SORMSweden – lika med tung och rå rock ’n’ roll!

Bandet bildades 2017 och är ett hårdrocksband från Lidköping. Tanken var egentligen att S.O.R.M bara skulle vara ett kort projekt, en spelning – men responsen från arrangörer och publik var solklar – de ville ha mer! Bandet som då bestod av Mike Holm (gitarr/sång), Tryggve Gustafsson (bas) och Robin Wernebratt (trummor) lyssnade, så S.O.R.M fortsatte och de drog runt i delar av Sverige och gjorde flertal spelningar med bl a Corroded, Lillasyster och Sparzanza m m. Bandet säger själva att de spelar klassisk hårdrock som är enkel att ta till sig. Musiken är inspirerad av 80 – och 90-tals hårdrock. Hårdrockare som lyssnar på WASP, Corroded och Black Label Society kommer definitivt att känna igen sig. Bandet beslutade sig att gå in i studion och släppte i mars 2018 sin första singel med namnet ”Gypsy Queen”. Strax där efter släppte de också en EP där fyra låtar finns med och plattan fick namnet Hellraiser. Under 2019 släppte bandet en singel ”Demon Child” tillsammans med en visuellt mörk och träffande musikvideo som fick en exklusiv premiär på kända Metal Injection. Nu är basisten Tryggve Gustafsson utbytt mot Johan Östman och förra året fick S.O.R.M ett skivkontrakt med det nystartade skivbolaget Noble Demon. S.O.R.M jobbar förfullt med sin debutplatta som beräknas vara klar till våren.

The Madmen Events är så glada och stolta över att få presentera Lidköpings stolthet – S.O.R.M till The Madmen Events Rockfest!