Punklegenderna Noice slog igenom över en natt 1980 och blev ett av Sveriges populäraste band med hits som ’Du lever bara en gång’, ’Inatt é hela staden vår’ och ’En kväll i tunnelbanan’. Under 2020 sattes musikalen om Noice upp på Cirkus i Stockholm och trots pandemin såldes drygt 14 000 biljetter. Under våren 2020 sändes dokumentären om Noice för första gången i SVT, sändes i repris 2 gånger och sågs totalt av 1,2 miljoner tittare på linjär TV och 1 miljon på Svt Play. Än idag är deras livepublik stor och entusiastisk och bandet bjuder dem frekvent på högoktaniga rockshower som oftare än sällan säljer ut långt i förväg.

Med en omfattande turné bokad för resten av året släpper Noice nu nya singeln ’Natten tillhör oss’. Peo Thyrén berättar om den nya singeln: ”Vi har för första gången någonsin spelat in en Noice-låt på vår hemmaplan, i Gustavsberg. ”Natten tillhör oss” är en klassisk ballad som lika gärna hade kunnat vara skriven på 70-talet. För första gången har vi experimenterat med stråkar och blås på en låt, och har gått lite grann utanför det klassiska Noice-soundet. Det känns viktigt att kunna få experimentera i studion och att olika låtar på det kommande albumet får olika musikalisk identitet.”

Bild fr v: Anna Lindholm, Carl-Marcus Gidlöf,
Peo Thyrén, Ulf Waldekrantz

Natten tillhör oss släpps’ i ett helt nytt samarbete med svenska niche-pop labeln Icons Creating Evil Art, hem till Flora Cash, Lustans Lakejer, Baby Strange med flera.
Peo kommenterar den nya unionen: ”Vi är riktigt peppade på det nya samarbetet med ICEA, och gillar verkligen deras kvalitetstänk och att de har både en och två fötter i indiemyllan. Det är en värld som vi, med våra punkrötter, känner oss väldigt hemma i. ”

’Natten tillhör oss’ släpps 1 juli via Icons Creating Evil Art.

TURNÉ 2022:
25 juni Olssons brygga, Arvika*
2 juli Skellefteå Stadsfest
6 juli Tanumstrand
7 juli Törebodafestivalen
8 juli Söderhamn*
23 juli Alive Festival, Boden
28 juli Festival, Eskilstuna*
30 juli RockOff Festival, Mariehamn, Åland
4 augusti Lysekil*
6 augusti This is live Festival, Falcon Alkoholfri Arena, Falkenberg
26 augusti Jordhammars Herrgård, Stenungsund
3 september Sundsvall*
9 september Vetlanda*
23 september. Circio, Karlskrona*
8 oktober Scalateatern, Karlstad
11 november Skellefteå
12 november Sollefteå
26 november Silja Galaxy

*Promogig för Noice Rockmusikalen med Charlie Grönvall (som spelar huvudroll i musikalen) på sång och gitarr.