När jag såg H.E.A.T på Skansen förra året skrev jag att bandet är en väloljad livemaskin och det finns inget som kan få mig att ändra på den åsikten efter kvällens konsert i Kungsträdgården.

Kenny Leckremo är fortfarande en speedad duracellkanin som far över hela scenen och tillsammans med Jona Tee, Crash och Jimmy Jay spelar alla med stora leenden på läpparna.

Den stora skillnaden är faktiskt gitarristen Dave Dalone som tillskillnad från spelningen på Skansen nu tar sin välförtjänta plats i rampljuset. Och gitarr kan sannerligen grabben fortfarande lira.

Setlistan är nästan identisk som på Skansen. Endast Straight for your heart och Come clean har bytts mot Tainted blood och avslutande A shot at redemtion. Det måste dock nämnas att H.E.A.T har så stark låtskatt att plocka ur så det hade inte spelat någon roll vilken låt de hade velat klämma in. Själva spelningen är något sämre än förra spelningen på Skansen, men om det är något som H.E.A.T har så är det en sjukt hög lägsta nivå. Det verkar inte som de kan göra fel sen ett bra tag tillbaka. Det är som vanligt bara att lyfta på hatten och konstatera att tillsammans med Eclipse så befäster H.E.A.T sin position som ett av sveriges absolut bästa rockband.

Text och bild: Ulf Romedahl

Setlist:

Back to the rhythm (Force Majeure)

Dangerous ground (H.E.A.T II)

Rock your body (H.E.A.T II)

Redefined (Into the great unknown)

Hollywood (Force Majeure)

Tainted blood (Force Majeure)

One by one (H.E.A.T II)

Beg beg beg (Freedom Rock)

Living on the run (Address the nation)

1000 miles (H.E.A.T)

Nationwide (Force Majeure)

A shot at redemtion (Tearing down the walls)