Louise Lemón utforskar ett nytt blödande mörker
med nya utlämnande releasen ’Devil’.

Hon har etablerat sig som drottningen av Death Gospel med sin senaste fullängdare ’A Broken Heart Is An Open Heart’, ett pop-album kraftigt präglat av psych-rock, producerat och mixat tillsammans med hennes återkommande samarbetspartner Randall Dunn (Chelsea Wolfe / Thurston Moore / Algiers). Den nya singeln ’Devil’ genomsyras av hjärtskärande gitarrer och tung sorg satt i toner av Louise själfulla röst. ’Devil’ är första smakprovet och titelspår på den ep som släpps senare vår. Inspelad tillsammans med Anders Ludwigsson som också är med i bandet för att hålla det nära och arbeta med det ljud de har som band när de spelar live:

”När jag skrev den här låten var jag full av självtvivel. Nu i efterhand är det lustigt att jag skrev en låt som jag döpte till Devil eftersom jag skrev om en person som jag då älskade. Nu vet jag bättre. Man ska alltid lyssna på sin magkänsla. Det går inte att förvänta sig kärlek av någon som inte kan älska sig själv. Jag ville bara spela med mitt band och det finns ett sound, som en blandning mellan ångest och frihet, som jag alltid letar efter. Jag har pratat med dom om det ljudet sedan vi började spela ihop och på gitarrsolot i den här låten så hittade vi det.” berättar sångerskan.

Självaste Metal Hammer UK gjorde en cover-story på ’The Rise of Death Gospel’ där de listade Louise Lemón som grundaren av genren och gjorde kopplingar till artister såsom Chelsea Wolfe, Emma Ruth Rundle och A.A. Williams.

I samband med släppet av ’A Broken Heart Is An Open Heart’ tog sig Louise Lemón ut på vägarna på en Europaturné tillsammans med Sólstafir (IS), flera konserter på festivalen Eurosonic ESNS (NL), ett framträdande på Roadburn Festivalen (NL) som mötte stor värme av publiken och en Skandinavienturné som kröntes med ett succéartat framträdande på Lisebergs scen i slutet av juli. Under vintern nu innan krisen åkte sångerskan vidare till Spanien för att spela i Barcelona och Madrid, och förbereder sig just nu inför en Tysklands-turné i sommar (ännu ej inställd).

Nya singeln ’Devil’ släpps digitalt den 27 mars och ep-släppet med samma titel släpps som 12″-vinyl och digitalt den 27 maj, via Icons Creating Evil Art.

Liked it? Take a second to support Magnus Blomqvist on Patreon!