Efter 5 år bryter MCC [Magna Carta Cartel] den 29 april tystnaden med den nya storartade singeln “Silence”, den första från deras efterlängtade andra album “The Dying Option” som ges ut 10e juni. Detta är musik som bäst beskrivs som rockmusik från drömmarnas värld.

Ledda av Martin Persner, som var ”Omega”, en av de ursprungliga Nameless Ghouls i bandet Ghost, skapar MCC filmiska teman med fängslande melodier och poetiska texter. Deras kommande album ”The Dying Option” tar lyssnaren till ett sinnestillstånd som sällan ses eller hörs i modern musik. Här lyckas de använda klassisk rock för att skapa en atmosfär bortom dagens vanliga rockriff och levererar tio fantastiska låtar långt bortom vad någon hade kunna förvänta sig.

Martin berättar om singeln:
Det är en låt som behandlar ämnet kärlek, men ur det lite annorlunda perspektivet att även ett dåligt förhållande kan tyckas räcka som livboj när man får känna på ensamheten som att gå mitt itu kan medföra. Och man behöver inte ens göra så stor grej utav det – vi kanske till och med kan återsluta, under tystnad, så att båda slipper pinsamheten av att blotta sin förlust; så att båda slipper se sig själva och den andre i spegeln där allt står klart: Det är och har alltid varit skit, men det är det här vi vill ha. Att svika sin självkänsla. Att fortsätta fylla det svarta hålet med någon annan, som om det vore en bra lösning.

För att bygga på den filmiska visionen runt deras berättande, samarbetar MCC med den hyllade svenske avantgarde-filmregissören Sebastian Jern som har regisserat och modellerat musikvideon till ”Silence”.

“The Dying Option” har producerats av Niels Nielsen (In Flames, Ghost, Dead Soul) tillsammans med MCC. Omslagen har gjorts av både den välkända filmregissören Claudio Marino (Behmoth, Watain, King Dude) och David M. Brinley (Ghost).