Malmö-bandet Creye släpper nya singeln ”Face To Face”

2018 släpptes Creyes självbetitlade debutalbum, och bandet som flitigt jobbat på i studion, släpper 22 juli den nya singeln ”Face To Face”, som visar på en imponerande musikalitet och ett band som mognat och är redo för ett nytt kapitel. Låten, som mixats av Dino Medanhodzic som bland annat har Dotter och Smash Into Pieces på meritlistan, är en omedelbar och snabb rocklåt som skrivits och producerats av Creye själva.

När EP:n ”Straight To The Top” släpptes 2016 fick det välrenommerade Italienska skivbolaget Frontiers upp ögonen för Skånska Creye och detta resulterade i ett skivkontrakt. Frontiers är det ledande Europeiska skivbolaget inom rocksfären och Creye delar i dagsläget stall med storheter som bland andra Whitesnake. Nästan direkt efter släppet av debuten tillkännagav bandet att August Rauer var deras nye sångare och Creye har sedan dess turnerat, både på hemmaplan och i Europa.

Creye 2020.

Creye har sedan bildandet 2015 haft en spikrak väg framåt och gitarristen och låtskrivaren Andreas Gullstrand, som bildade bandet, summerar resan såhär långt med dessa ord ”Vem kunde tro att ett par grabbar från Malmö kunde nå såhär långt? Det har varit mycket jobb, men att få förverkliga våra drömmar har varit så fantastiskt och givande! Tillsammans är vi redo för nästa kapitel i Creyes historia.”

Creye is:
August Rauer – Vocals
Andreas Gullstrand – Lead Guitar
Fredrik Joakimsson – Rhythm Guitar
Gustaf Örsta – Bass
Joel Selsfors – Keyboards
Arvid Filipsson – Drums

Lyssna på nya singeln här 👇