MALMÖBANDET DÖDSKÄLLAN SLÄPPER SITT SJÄLVBETITLADE DEBUTALBUM DEN 3 SEPTEMBER VIA ARNIOKI RECORDS.

Dödskällan är ett nytt mörkt och ångestdrivet punkband från Malmö. Debutalbumet släpps den 3 September 2020 och är producerat av medlemmar från bandet The Sounds. Albumet är mixat av Henrik Magnusson (Veronica Maggio, Joel Alme) och mastrat av Hans Brooks i Svenska Grammofonstudion.

Dödskällans sound är gitarrdrivet och energiskt men likväl melodiskt och melankoliskt vilket för tankarna till artister som Hurula, Thåström och Broder Daniel.

Omgärdat av mystik och i kontexten av en f.d. industristad förmedlar Dödskällan en berättelse om rotlöshet, sorg och frustration. Liksom en skenande känsla av att röra sig framåt i rasande hastighet, utan att komma någonstans.

Den första singeln Sorgenfri hade videopremiär på den erkända musiksajten Hymn (https://hymn.se/2020/06/18/videopremiar-dodskallan-sorgenfri/) och har spelats i SR P3 (https://sverigesradio.se/avsnitt/1522410).

Dödskällan har sedan dess släppt låten Av Hatet & Mörkret som tillsammans med Sorgenfri fått många att förstå hur jävla bra svensk punk kan vara.

Musiken de gör är melankolisk, melodisk och driven punkpop – inte helt olik det som Hurula och Västerbron gjort sig populära med. Bandets texter uttrycker ilska, sorg, hopp, rotlöshet, frustration och är inkapslade i kontexten av en före detta industristad. Även Thåström känns som en referens som bör nämnas i sammanhanget. I höst släpps det självbetitlade debutalbumet och idag får vi ett smakprov i form av utmärkta singeln ”Sorgenfri”. – HYMN

Albumet Dödskällan är ute den 3 September via Arnioki Records på alla streamingtjänster.

LÅTLISTA:

1 Sorgenfri
2 Bilar Som Brinner
3 Tystnaden
4 Faller
5 Catrine Da Costa
6 Skymningen
7 Beijers Park
8 Nålar
9 Av Hatet & Mörkret
10 D/DSK/LLAN

https://www.facebook.com/dodskallan/