Följ med i vår artikelserie där deltagarna i välgörenhetsprojektet ”Save The Noize” svarar på frågor om sin roll i projektet! Möt Matti Alfonzetti!

Sedan 80-talets mitt har sångaren, producenten och låtskrivaren Matti Alfonzetti hunnit med att fronta band som ”Bam, Bam Boys”, ”Talisman”, Red, White And Blues” (tidigare ”Jagged Edge”) och ”Skintrade”. Skintrade släppte nyligen ett nytt album och han jobbar för fullt inför släpp av en soloplatta, vi fick äran att intervjua Matti och prata om just ovannämnda projekt men även hans inblandning i projektet ”Save The Noize”.

Du är aktuell som en av deltagarna i välgörenhetsprojektet ”Save The Noize”! Hur blev du involverad och vilken roll har du i projektet?

Jag blev kontaktad av Jesper Lindgren i Velvet Insane .Vi känner varandra från tiden när jag producerade gruppens första album. Jesper berättade om projektet och det kändes självklart att vara med på ett välgörenhetsprojekt med så många talangfulla människor.

En ära att få vara med och sjunga några rader!


Att samla artister till olika välgörenhetsprojekt och galor är ju ett beprövat koncept. Har du själv någon eller några favoritlåtar med anknytning till detta?

Man kan ju inte skoja bort We are the world,,,,den funkar ju forfarande.


Pandemin har drabbat många på olika sätt under 2020/2021, musiken & kulturen har stannat av men det känns ändå som att du har verkligen haft fullt upp med olika projekt, skintrade, solo och mycket annat. Vad har du sysslat med under 2020/2021? och vad har du framför dig?

Skintrade släppte ju en platta för ungefär ett år sedan,och den har vi fortfarande inte turnerat på såklart,men under tiden har jag spelat in ett soloalbum som nu ligger klart och ska börja släppas under våren 2021.Det är ett projekt jag velat göra länge och helt plötsligt fanns det tid till det!
Det är lite av en egotripp med låtar man skrivit själv, jag spelar det mesta på albumet själv med lite grymma gäster och är sjukt taggad på att få ut låtarna .Förhoppningsvis får man komma ut o spela live snart också.

Som avslutning tänkte jag på ett lättsamt sätt försöka lära känna ditt musikaliska jag lite bättre. Till att börja med är jag nyfiken på vem det var som fick dig att börja med musik?

Min mamma var rätt cool som ung och lyssnade på mycket pop och rock så det fick jag i mig från tidig ålder.Led Zeppelin,Deep Purple,Hendrix ,Beatles osv…

Sen fick jag en gammal elgitarr av pappa när jag var 5 år….Sen var det kört.


Första skivan för egna pengar?

The  Sweet : Ballroom BlitzBästa konserten?

Den är svår…..

Kiss på Grönan (när det nu var)1976?

Thin Lizzy på hovet ,,,??

Whitesnake på Göta Lejon typ 1980..Kan inte välja,,,Du får välja en platta att ta med dig till en öde ö, vilken blir det?

Live and Dangerous Thin Lizzy,lätt!

Gästskribenter: Jesper Lindgren och Rasmus Harnesk Wiklund