Meshuggah hade också precis avslöjat en fantastisk ny musikvideo till sin senaste singel, ”The Abysmal Eye”, hämtad från det kommande nya albumet ”Immutable”: Think epic landscapes, parat med postapokalyptiska blockbuster-filmliknande vibbar. Det är en helt ny nivå av musikvideo, parat med filmkonst – helt enkelt ett mästerverk!

Du kan titta på och dela den från denna plats:

Det här bandet blåser sinnen för att leva och överträffar sig själva med varje ny release. ”Immutable” är deras mest explosiva verk av monstruös konst hittills. Avsett att bli en av 2022 års mest hyllade och omtalade releaser, ”Immutable” visar återigen upp Meshuggahs kollektiva briljans, inklusive några av de mest fängslande ensembleframträdanden de någonsin har utfört: I synnerhet har trummisen Tomas Haake på något sätt överträffat sina egna. otroliga tidigare prestationer, och gitarristen Mårten gör en poäng med att sjunga sin mångårige kamrats lov, ”Tomas har alltid varit ett monster bakom trumset, men jag tror att vi lyckades fånga mer av hans trumstil den här gången. Som jag har sagt, Tomas har alltid låtit bra, men det här ökar det ett snäpp.”

Fans bör förbereda sig på det oväntade.
Utgivningen av de svenska ikonernas nionde och mest orädd kreativa studioalbum är full av överraskningar och omedelbart igenkännbar som ett verk av metals mest egensinniga kraft. ”Immutable” omdefinierar och omdesignar Meshuggah-soundet över mer än en timme av den mest stimulerande och absorberande musik som bandet någonsin har gjort. Trots de senaste årens utmaningar förblir de progressiva principer som alltid har legat till grund för deras konstnärliga ansträngningar lika omhuldade som någonsin. När vi går mot en dystopisk framtid står Meshuggah fortfarande ensam.

Att beskriva Meshuggah-musik har alltid varit en knepig sak, och ”Immutable” är inte annorlunda. Fylld med flera fräscha element och tidigare outforskad dynamik, men ändå helt förkrossande, representerar den ytterligare ett stort steg framåt för dessa outtröttliga hantverkare.

Spara / förbeställ din ”Immutable” albumutgåva och exklusiva vinylvarianter här som CD, nio begränsade vinylfärger, kassett eller merchandise här:

https://meshuggah.afr.link/immutable

Mavericks. Pionjärer. Unik. Oföränderlig.
Sex år efter bandets senaste fullängdare, ”The Violent Sleep Of Reason”, 2022 kommer en ny och skrämmande uppenbarelse från Meshuggah. Bandets nionde album krossar även de högsta förväntningarna och är helt enkelt deras vildaste och mest esoteriska ljudäventyr hittills. Inspelad i Sweetspot Studios i Halmstad (Sverige), mixad av Rickard Bengtsson & Staffan Karlsson och mastrad av flerfaldig Grammypristagare Vlado Meller (Metallica, Rage Against The Machine, Red Hot Chili Peppers, System Of A Down). Den visionära konstnären Luminokaya skapade återigen det fantastiska omslagskonstverket.

”Immutable” Tracklist:
01. Broken Cog
02. The Abysmal Eye
03. Light The Shortening Fuse
04. Phantoms
05. Ligature Marks
06. God He Sees In Mirrors
07. They Move Below
08. Kaleidoscope
09. Black Cathedral
10. I Am That Thirst
11. The Faultless
12. Armies Of The Preposterous
13. Past Tense

MESHUGGAH är:
Jens Kidman | Vocals
Mårten Hagström | Guitars
Dick Lövgren | Bass
Fredrik Thordendal | Guitars
Tomas Haake | Drums
—–

MESHUGGAH online:
www.meshuggah.net
www.facebook.com/meshuggah
www.instagram.com/meshuggah
www.twitter.com/meshuggah
https://label.atomicfire-records.com/project/meshuggah