-Begränsade vinyljubileumsutgåvor av ”Nothing” och ”Koloss” den 25 november via Atomic Fire! Förbeställningar är nu tillgängliga och US headlining-turnén drar igång ikväll!

Meshuggah inleder sin efterlängtade amerikanska headlining-turné ikväll, den 16 september, med en utsåld show på The Palladium i Worcester, Massachusetts! För att fira turnéns start släpper bandet sin fantastiska nya video till ”I Am That Thirst”. Spåret kommer från deras kritikerrosade ”Immutable” album släppt tidigare i år via Atomic Fire.

Se Meshuggahs musikvideo ”I Am That Thirst” nu här:

Dessutom kommer de långvariga metalikonerna att ge ut nya begränsade vinylupplagor av sina ”Nothing” och ”Koloss” fullängdare den 25 november via Atomic Fire!

Sedan de bildades 1987 har de svenska ljudarkitekterna utvecklats till en av de mest tekniskt komplexa och virtuosa grupper som metalsfären någonsin har stött på, deras distinkt unika varumärke av progressiv, groove-infunderad extrem metal som oavsiktligt lanserar en helt ny subgenre. Kallad ”ett av de tio viktigaste hårda och tunga banden” av Rolling Stone, har Meshuggah förtjänat respekt och beundran från både fans och musiker.

”Nothing”, bandets fjärde studioalbum, släpptes ursprungligen 2002 och firar tjugoårsjubileum i år! Pitchfork lovordade, ”en ondskefull insats”, medan All Music skrev, ”Ingenting ger verkligen ny mening åt ordet tung, omdefinierar gränser genom att skjuta metall till den abstrakta vetenskapens sfärer; för dem som har turen att bli inställda på Meshuggahs unika våglängd, kittlar albumet, precis som all god konst, det undermedvetna samtidigt som det sonderar både det inre (sinnet) och det yttre (rymden). Och när Meshuggah utforskar, är det i okänt territorium. Om bara fler metalband kunde vara så vågade.”

För att fira sitt tioårsjubileum visade bandets monumentala ”Koloss” fullängdsfilm, som släpptes 2012, återigen upp Meshuggah på sin topp. Metal Injection krönte bandets sjunde studioerbjudande, ”ett av årets bästa”, hyllade Blabbermouth, ”ett annat magnifikt album”, och tillade: ”Att göra fel är helt enkelt inte i korten för Meshuggah”, medan Spin Magazine utvecklade: ”Ingenting känns säkert när du lyssnar på Meshuggah…Oavsett om du spelar death metal i 7/4-takt eller spelar in episka, enkelspåriga symfonier av sjukdom som skulle vara omöjliga att replikera live, har gruppen slagit sin egen väg. I en genre full av rebeller är dessa killar dadaistiska dekonstruktionister, som tummar på näsan på konvent var och när de kan. I processen har de blivit underjordiska hjältar.”

Varje utgåva av ”Nothing” och ”Koloss” kommer i två färgvarianter – och varje variant är begränsad till 500 exemplar över hela världen. Du kan kolla in vinylen och varianterna online på https://meshuggah.afr.link/NothingPR och https://meshuggah.afr.link/KolossPR

MESHUGGAH is:

Jens Kidman | Vocals

Mårten Hagström | Guitars

Dick Lövgren | Bass

Fredrik Thordendal | Guitars

Tomas Haake | Drum

MESHUGGAH online: 
https://www.meshuggah.net 
https://www.instagram.com/meshuggah  
https://www.twitter.com/meshuggah 
https://www.facebook.com/meshuggah  
https://label.atomicfire-records.com/project/meshuggah