Idag har de svenska metalgiganterna Meshuggah officiellt släppt den remastrade tjugofemårjubileumsutgåvan av deras monumentala fullängdare ”Chaosphere” via Atomic Fire!  ”Chaosphere” släpptes ursprungligen den 9 november 1998 och är en av Meshuggahs tidigaste milstolpar. Skivan är fängslande, både musikaliskt och konceptuellt, och listades nyligen bland Spin Magazines 15 bästa svenska metalskivor, den prestigefyllda tidningen skrev: ”Med Chaosphere kastade Meshuggah av sig thrashen och omfamnade jackhammer-rytmer som skickades på ett enda uppdrag, att desorientera. Det är svårt att säga om Fredrik Thordendals icke-linjära solon är grunden för gitarristen Mårten Hagström och trummisen Tomas Haake att verkligen lägga det i, eller om rytmen tillåter Thordendal att missbruka greppbrädan som han vill. Hur som helst är det uppenbart att de är inlåsta. ”Concatenation” och ”The Mouth Licking What You’ve Bled” fokuserar på förintelse och förvridet tålamod, men de är fortfarande supermedryckande. Inte en term du skulle associera med ett band vars varje recension nämner polyrytmer. Jens Kidmans syrliga röst är troligen det som ger bro-faktorn, men han är mycket, mycket hårdare – DuPont har troligen försökt fånga sin essens i kemikalier i flera år nu. Djent-banden skulle bygga vidare på Chaospheres sound, men ingen av dem har Meshuggahs själ.”

Jubileumsutgåvan av ”Chaosphere” har ljudmässigt uppdaterats av Thomas Eberger och Sofia von Hage på Stockholm Mastering och finns nu tillgänglig på alla större streamingplattformar och CD-format med ett åttasidigt häfte, samt vinyl i nya varianter i begränsad färg, var och en en samlarpärla.

Streama, ladda ner och utforska alla alternativ på: https://meshuggah.afr.link/Chaosphere Lyssna på singeln ”New Millennium Cyanide Christ” här: https://meshuggah.afr.link/NMCC 

Senare den här månaden kommer Meshuggah att återvända till amerikanska och kanadensiska scener för en nitton dagar lång turné med stöd av specialgästerna In Flames och Whitechapel. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *