Idag den 14 april släpper Metallica sitt nya album ”72 Seasons”. Albumet är producerat av Greg Fidelman tillsammans med James Hetfield och Lars Ulrich. ”72 Seasons” är Metallicas första album sedan 2016 års ”Hardwired…To Self-Destruct”.

Lyssna på ”72 Seasons” HÄR

”De första 18 åren av vårt liv formar vårt sanna eller falska jag, påståendet att ’vi är dom vi är’ på grund av våra föräldrar och vår personlighet blir placerade i möjliga fack på grund av detta. Mycket av vår erfarenhet som vuxna människor är en återupplevelse eller en följd av barndomens minnen. Antingen förblir vi fångar inom barndomens upplevelser eller så slår vi oss fria från de bojor vi bär” säger James Hetfield när han berättar om konceptet kring albumet.

I slutet av april inleder Metallica sin världsturné M72 och i sommar, den 16 och 18 juni är det dags för två unika konserter på Ullevi i Göteborg. Volbeat och Mammoth WVH är förband första kvällen, andra kvällen öppnar Five Finger Death Punch och Ice Nine Kills. Under turnen kommer vi att se bandet spela två kvällar i varje stad de besöker. Genom en så kallad No Repeat Weekend kommer de två kvällarna vara helt olika varandra – med två helt separata låtlistor och förband.

Foto: Tim Saccenti