Svenska Melodic Metal-sensationen MILE har skrivit på ett avtal med Wormholedeath för släppet av deras nya kommande album ”A Shattered Mind”. Mer info kommer snart

MILE är ett melodiskt metalband från Sverige som har ett modernt sound som blandar heavy metal och hårdrock, kombinerar tunga riff och attraktiva melodier. Bandet började ta form 2013 genom Marcus “Masken” Karlsson (sång), Fredrik Palm (gitarr), och Marcus Folke (bas) när deras gamla band “Cabinett” bröts upp. Dennis Kjellgren (trummor) och David “Dave” Wallberg (gitarr) skulle snart följa efter och gå med i detta nya projekt som skulle heta “MILE”. Ett namn som är enkelt att komma ihåg, placerar inte bandet i någon specifik musikkategori och kan representera avståndet musiken kan ta dig. De repeterade och skrev låtar i ett helt år innan de började spela live eftersom de visste vilken kvalitet de ville visa redan från början. 2015 lämnade en av grundarna, basisten Marcus Folke bandet och gruppen kompletterades av Niklas “Nike” Tidholm, som tillförde en extra dimension till deras liveframträdande.

Deras debutalbum ”Lost” släpptes i december 2015 och streamades över 1 000 000 gånger under det första året. I september 2016 släppte bandet sin första musikvideo tillsammans med singeln ”Dressed in Black”. Deras andra album ”The World in Focus” släpptes i januari 2018 och hade, precis som sin föregångare, streamats över 1 000 000 gånger långt innan dess jubileum. Den innehöll även hitsingeln ”Crying in Your Sleep” som hamnade på flera stora spellistor på Spotify. Albumet följdes av en releaseturné i Brasilien innan bandet kom hem för den svenska festivalsommaren. Bandet ger alltid 110% på scenen och lämnar aldrig publiken opåverkad. De är redo att fortsätta växa och visa världen att MILE är en kraft att räkna med.

Bandet har spelat festivaler där jättar som Twisted Sister och Europe har varit närvarande men MILE har också stöttat Dynazty, Cyhra, Smash into Pieces, Implode, Ammotrack och Mean Streak. 2019 åkte de på en framgångsrik Europaturné som stöd för Corroded precis innan pandemin slog till. Idag närmar sig MILE 10 000 000 streams på Spotify och har genom hårt arbete kunnat hålla dampen uppe under förberedelserna av det kommande tredje albumet.

Under 2019 gick bandet ihop med Kingart Music Management för att nå nya höjder, och nu är de glada över att ansluta sig till Wormholedeath-familjen!

MILE lineup:
Marcus “Masken” Karlsson – Sång
Fredrik Palm – Gitarr
David “Dave” Wallberg – Gitarr
Dennis Kjellgren – Trummor
Niklas “Nike” Tidholm – Bas

För att fira tillfället har bandet släppt sin första singel ”Into the Fire”: