DIAMOND DOGS mina damer och herrar!

Ett av världens bästa riktiga rock and roll-band, som fortfarande gör precis som de vill, och låter bättre än någonsin.

Nya skivan ’About The Hardest Nut To Crack’ innehåller tolv briljanta låtar, alla mixade/inspelade/skrivna och arrangerade från grunden under bara åtta dagar i Strawberry Studios, våren 2023.

It’s a hell of a statement!

Medan de var ute på höstturnén 2022 bestämde sig medlemmarna för att spela in en ny skiva tidigt följande år. Och med tanke på att deras senaste släpp ’Slap Bang Blue Rendezvous’ i efterhand framstod som ett slags konceptalbum, en kraftigt producerad och stiliserad dubbel-LP, kände gruppen den här gången för att göra precis tvärtom, att göra denna skiva till en back to basics analog och akustisk liveinspelning tillsammans med sina vänner i unika Strawberry Studios, och med så lite förberedelser som möjligt. Men givetvis med energinivåerna såväl som VU-mätarna på max.

Sedan starten för över 30 år sedan har DIAMOND DOGS passionerat förklarat sin kärlek till Rod Stewart och The Faces romantiska äventyr på 70-talet. Och på nya skivan har du allt, rösten, den tunga B3-orgeln, hårda riff och lössläppta solon, det jammande barpianot, mandolinerna och fiolerna, och originallåtar som möter alla dina känslor!

Diamond Dogs – About The Hardest Nut To Crack – släpps den 29 september 2023 på Wild Kingdom Records!

Ain’t nothin’ but a house party. Enjoy!

LINE-UP:
SULO – vocals & guitar
THE DUKE OF HONK –keys & vocals
LARS KARLSSON –guitar
SLIM MARTIN –guitar & vocals
BELLAN BELLNAS –bass & vocals
FEDERICO DE COSTA –drums & vocals

Förbeställ: https://orcd.co/hardest-nut-to-crack

Foto: Pelle Mannerud