Efter Live at Freak Valley 2017 och deras senaste, mycket hyllade album, Sphere (2019), kommer det instrumentala psychrock-frontrunners MONKEY3 att inleda 2024 med en riktig albumhöjdpunkt på det nya året: Den Lausanne-baserade kvartetten har tillkännagivit ett helt nytt, kosmiskt studioerbjudande, med titeln Welcome To The Machine, som kommer att släppas den 23 februari 2024 via Napalm Records! 

Än en gång sveper MONKEY3 in lyssnarna i sitt unika, kosmiska hörseltöcken. Welcome To The Machine markerar inte bara deras sjunde och mest episka, mörka och fängslande skiva hittills, utan kommer också tydligt att bevisa varför de är ett av de mest spännande instrumentala rockbanden i den moderna stoner- och psykedeliska rockscenen.  

Nu släpper MONKEY3 en musikvideo till sin första albumsingel ”Rackman”. 

”’Welcome To The Machine’ is a reflection on the future of humanity through the duality of man and machine,“ the band explains. About the new single, they comment: ”Are human beings becoming machines or machines becoming human beings?”

Welcome To The Machines musikaliska teman är inspirerade av filmer som 2001: A Space Odyssey, The Matrix, Sunshine, Solaris och 1984, samtidigt som de avslöjar en intensiv berättelse om mänskligheten mot maskinerna som omedelbart kastar lyssnaren ut i rymden. Redan från de första tonerna framstår albumet omedelbart som ett perfekt soundtrack till en resa in i det okända. Spår som ”Rackman” visar perfekt hur MONKEY3, som bildades 2001, är ett av få instrumentala band som vet hur man berättar en fängslande historia. Welcome To The Machine utforskar lika mycket som den ställer frågor. Det är mörkt och hotfullt; Frammanar melankolisk förstörelse samtidigt som den på något sätt sprudlar av hopp på samma gång, rör sig mellan spöklika passager och progressiva pauser, hypnotiserande grooves och kolossala riff.  

Albumet spelades in och mixades av Raphaël Bovey på Blend Studio och MyRoom Studio, och mastrades av Lad Agabekov på Caduceus Studios i Schweiz. Det otroliga omslaget skapades av Sebastian Jerke. 

[photo: Giuseppe Aufiero]

For More Info Visit:
https://monkey3official.com 
https://www.facebook.com/monkey3band 
https://www.instagram.com/monkey3band 
https://monkey-3.bandcamp.com/album/sphere 
https://twitter.com/Monkey3_ 
https://www.youtube.com/user/soundofmonkey 
https://open.spotify.com/intl-de/artist/31GFg2x20JkksUlQxN9BMe 
https://label.napalmrecords.com/monkey3 

MONKEY3 is:
Walter – Drums

Jalil – Bass

Boris – Guitars

dB – Keys and Sounds

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *