Det stockholmsbaserade metalbandet Mosez har funnits sedan tidigt 90-tal då de träffades som ett gäng unga män med det gemensamma intresset att skapa oväsen och tumult. Genom åren har de visat sig vara svåra att älska, men är fast beslutna att fortsätta att bryta igenom barriären genom att skriva fantastiska låtar och försöka spela dem tillräckligt högt.

Mosez hämtar inspiration från ett brett spektrum av källor – från rockband som Motörhead, AC/DC, Pantera och KISS till kulturikoner som Charles Bukowski, Lars Norén och Björn Borg men också de obskyra thriller-/skräckfilmerna ’Wild at Heart’ och ’Angelheart’, Brittiska komediserien The Young Ones, och den groteska svenska incestromanen ’Assisted Living’.

Precis som de tidigare nämnda influenserna insinuerar är Mosez nya EP en komposition av låtar som innehåller ett djupt mörker, med en humanism och relaterbarhet som gör den ännu mer skrämmande.

Mosez består av Tomas Marklund, Jonas Wigstad, Niklas Ekstrand och Urban Robertsson. Medlemmarna har medverkat i en rad pop- och rockband genom åren, bland andra Tiamat och Speaker.

Deras nya EP är inspelad och producerad i Pentagram Studios, mixad och delvis inspelad i rockinstitutionen Studio Gröndahl där artister som Sepultura, Meshuggah och The Hives huserade och gav liv åt sina verk.

Öppningsspåret på EP:n, ’Share My Pain’, är ett givet vittnesmål från en person med allvarlig psykisk ohälsa som vill få omvärlden att märka hur han mår. Han har gömt det länge, men kan inte längre hålla allt för sig själv. Signalerna börjar sippra ut genom fasaden och reser sig sedan lavinartat.

Spåret ’Someone To Hurt’ var startskottet för en period som introducerade ett mer melodiskt låtskrivande hos Mosez, något bandet inte hade närmat sig tidigare. Texten handlar om att skada din antagonist och avsluta någon som korrumperar ditt liv.

Den sista låten som skrevs till EP:n var Desert Road, ett rock’n’roll-spår med en stor refräng som får dig att vilja ”put the pedal to the metal”. Men den kommer också med en understrykande mörk historia. Bandet säger: ”Desert Road skrevs i Pentagram Studios och var den sista låten som skrevs till Ghosttown EP. Låten handlar om en person som dricker målmedvetet tills det går enligt plan: åt helvete.”

Track list:

01. Share My Pain

02. Desert Road

03. Someone to Hurt

Spotify: https://open.spotify.com/album/3103Mbh0wRzcnFTZ99X5Tz?si=rGoDDR-4RfiNZp00X1xrxw&utm_source=copy-link