Mother Mersy är inspirerade av band och artister som David Bowie, Joni Mitchell, Aerosmith, Jeff Buckley, Rival sons och Led Zeppelin, men också av de mörka personporträtten i Stephen Kings romaner och de kraftfullt kompromisslösa deltagarna i Ru Pauls Dragrace. Bandet hämtar inspiration från drag queens-attityden larger than life och sysselsätter ett stort team (inklusive kostymdesigner, sömmerska, fotograf, grafisk formgivare och en vintageklädbutik) för att fullända sin estetik och arbeta med deras visuella uttryck.

Nytt album:
’From Above’
Releasedatum: 2022-05-20

Music: Emil Starbrant, Erik Gustafsson, Svante Norlin, Emmanuel Benigh Hemmander, Viktor Drakhammar

Lyrics: Emil Starbrant

Label: Raw Street Noise

TRACKLIST
01 – Your Thing
02 – Attention
03 – Take You There (Focus Track)
04 – See Right Through Ya
05 – Wake Me Up
06 – See You Again
07 – Lost in The Fire
08 – On My Own
09 – Sublime

Mother Mersys största styrka har alltid legat i deras liveframträdanden och producenten Gustav Brunn (Danko Jones, Mando Diao, Viagra Boys, Timbuktu & Damn!) har lyckats fånga energin och nerven från en liveshow. Låtarna spelades in i Gula Studion och legendariska Tambourine Studios.

Mother Mersy förbereder nu en explosiv liveshow där de drar nytta av energin som genereras av två års turnéabstinens. De gör sig redo att accentuera sitt albumsläpp med en intensiv turnéperiod och ta ut sina nya låtar på vägarna i både Sverige och resten av Europa.

Ny musikvideo till singeln ”See Right Through” ute nu!

 – Vi ville visa den kamp som nya band och artister står inför i deras steg för att försörja sig på sin passion. Om ingen vill lyssna, drar vi showen till dig,
berättar Emil Starbrant (leadsång)