Det är dags att Myrath avslöjar sin nya singel ”Candles Cry”, den sista titten in i deras kommande nya studioalbum ”Karma” som kommer att släppas om exakt två veckor från och med nu, den 8 mars.  

Låten, en mycket speciell och personlig sådan för bandet, kommer med en filmisk musikvideo regisserad av Raf Reyntjens som spelades in i maj 2023 i Belgrad (Serbien). Kevin Codfert (producent och keyboardist på Myrath) säger: ”Den här låten är väldigt speciell för mig eftersom det är den första sångduetten jag sjunger med Zaher. Från början var det inte meningen att det skulle gå så här. Jag presenterade min tolkning av refrängen för Zaher, och han sa: ”Jag älskar din röst. Så, varsågod, jag vill hellre att du sjunger den!! Ur ett djupare perspektiv handlar den här låten om förlusten av den fria viljan, om soldater som inte längre vet vilken sak de ska stödja.  

Låten handlar om inre konflikter och hur dessa lätt kan manifestera sig på ett negativt sätt – om man väljer att inte lösa dem. I ett ständigt föränderligt samhälle, som är dömt att vara under konstant press, gör bandet ett starkt uttalande och uppmuntrar människor att ta itu med dem genom musik. Bandmedlemmarna i Myrath tror starkt på att ”musik är medicin för själen” och vill uppmuntra människor att använda musik som en flykt från sitt dagliga liv.  

Se den nya musikvideon här: 

https://youtu.be/ZHUVfIDjsGo 
 
“Myrath might just be the most underrated band ever. Their new album really excites me – they have something fresh and back it up with a great stage show. They played a tiny stage at Wacken where nobody brings more than guitars and amps, and brought a two-truck production. It was amazing!” – Pär Sundström, Sabaton 
 
”There are too many great songs on this album to pick favourites.” – 9/10, Powerplay (UK) 
 
”This band will explode internationally in 2024” – Fireworks (UK) 

När Sands Of Time fortsatte att forma deras resa, ledde Myraths obevekliga engagemang till skapandet av deras efterlängtade album ”Karma”, planerat att släppas den 8 mars 2024 på earMUSIC som begränsad transparent röd LP, svart LP och Digipak.  

Det kommande opuset lovar att vara ett bevis på deras utveckling och leverera en ljudväv vävd av passion och innovation. Med ”Karma” befäster Myrath sin plats i toppen av metalscenen med en kraftfull och fängslande blandning av österländska melodier och västerländsk heavy metal. Från det episka öppningsspåret ”To The Stars” till den kusligt vackra ”Child Of Prophecy” tar det här albumet dig med på en teatralisk resa genom en värld av myter och legender. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *