Nog kan det vara svårt att vara innovativ nu på sistone, men det behöver inte betyda att viljan till innovation och till och med definiera en ny musikstil inte finns kvar. Här kommer spanska Námazu från Gran Canaria som presenterar sin första musikvideo med ett tydligt budskap och en ny oväntad blandning av två musikstilar vi säkert inte ens viste kunde passa bra ihop.

Visserligen är kombinationen av metal med rapmusik redan en etablerad subgenre. Men power metal med rap? Hur vanligt är det? För det är nämligen vad Námazu försöker leverera och redan nu finns bandets första musikvideo på Youtube. Låttexten är spanskspråkig, men jag kan konstatera att budskapet i både videon och texten försöker upplysa om våld i hemmet/hustrumisshandel som än idag är ett stort problem i hela världen.

¡Grítale, No! (Skrik på honom, Nej!) är namnet på låten i musikvideon. Kolla gärna in den i länken här nedanför, så kan du få avgöra om kombinationen av power metal och rap låter spännande eller inte. Följ gärna bandet på sociala medier då fler uppdateringar kommer inom kort.