Nattradio presenterar debutsingeln ’When Life Betrays’ – en inledning till temat regrediering och Doom Noir. Dyk in i Nattradios nattliga riken med deras debutsingel, ’When Life Betrays’ – en gripande introduktion till de centrala temana regrediering och deras självutnämnda stil, Doom Noir, som genomsyrar deras kommande album. Nattradio, det välbevarade barnet av erfarna musiker Niklas och Martin, grundare av kultiska gothic doom metal-akter Evercry och Marble Arch (släppt av Century Media Records), utforskar gränslandet mellan konst och musik med denna första utgivning.

Regrediering, ett centralt motiv i Nattradios musikaliska berättelse, är en psykologisk försvarsmekanism som utforskas i ’When Life Betrays.’ Den speglar de djupa striderna hos någon nära, som kämpar mot omständigheter som tvingar fram en hjärtskärande övergivelse när inget alternativ tycks finnas tillgängligt. Den emotionella tyngden av att bevittna en sådan kamp blir så överväldigande att den inducerar regrediering – en tillfällig reträtt till tidigare utvecklingsstadier och beteenden som en coping-mekanism. Musik blir en kraftfull manifestation av denna regrediering, fångar essensen av det tema som kommer att veckla ut sig över hela det kommande albumet.

Martin (sång) och Niklas (gitarr), de kreativa krafterna bakom Nattradio, tar med sig sin omfattande erfarenhet till frontlinjen, hämtar inspiration från sina rötter i gothic doom metal-scenen. Martin, känd för sina soloprojekt som Martin Rubashov och samarbeten i projekt som Nolavær tillsammans med Anders Fridén från In Flames, bidrar med en unik vokal perspektiv. Niklas, fortsätter sin konstnärliga resa med flera utställningar, bidrar med sin synvinkel till skrivprocessen samt sitt gitarrspel.

Martin säger, ’Jag tror att ’When Life Betrays’ kombinerar tydliga melodier med ett sårbara vokalt uttryck och ger en glimt av vår tolkning av mörker och förtvivlan. Låten skrevs och spelades in under de nattliga timmarna mellan 1 och 4 på morgonen, en tid när världen sover, men ångest och inre konflikter vaknar.’

Nattradios uttryck bygger på den melankoliska stilen av gothic doom metal från 90-talet (band som Anathema, My Dying Bride, Paradise Lost, TypeO Negative, The Gathering, Tiamat), och erbjuder en modern perspektiv på genren. Det fungerar som en nattlig radio, reflekterande över en tid när vi konfronterar oss själva och ingen annan är närvarande.

’When Life Betrays’ kommer att släppas idag den 2 februari 2024, av Raw Street Noise, följt av det fullständiga självbetitlade albumet, förväntas släppas den 26 april 2024.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *