NYTT POWER METAL-BAND FRÅN ERIK GRÖNWALL & JONA TEE SINGEL & VIDEO "STARKARE ÄN STÅL" UT NU!

Sångaren Erik Grönwall och låtskrivaren/producenten/multi-multi-instrumentalisten Jona Tee, tidigare bandkamrater i H.E.A.T., fortsätter sitt musikaliska partnerskap genom att släppa lös New Horizon, deras nya power metal band! Duons debutalbum, ”Gate Of The Gods” kommer att släppas den 11 mars 2022 via Frontiers Music Srl på CD/LP/Digital. Idag har bandet premiärvisat sin första musikvideo, ’Stronger Than Steel’. Se musikvideon här 👇

Efter några månaders hemlighetsfullt arbete i studion ger återföreningen av Grönwall och Tee oss en sann metalskiva som kommer att lämna ett oväntat avtryck på power metal-scenen. Den episka och kraftfulla musiken håller en solid heavy metal-grund samtidigt som den levererar verkligt smittande melodier. Fans av Grönwall kommer att glädjas åt att höra hans sång i utan tvekan den finaste formen av hans karriär, jamrade som en metallkrigare som levererar dessa hymner från den högsta bergstoppen. Och Tee, som vanligt, levererar en otrolig produktion som anstår dessa power metal-hymner.

Robban Bäck (Mustasch), Sam Totman (DragonForce), Love Magnusson (Dynazty), Dave Dalone (H.E.A.T), Niko Vuorela (Temple Balls), och Laucha Figueroa är alla gästmusiker/medverkande till ”Gate Of The Gods”.

Fröna till NEW HORIZON såddes i Jonas ungdom med tanke på att han växte upp med att lyssna på (och fortfarande älskar) Iron Maiden, Helloween, Hammerfall, Manowar, Edguy och liknande. Heavy metal finns i blodet och New Horizon är något som rinner genom hans ådror och ligger honom extremt nära hjärtat. Han har alltid drömt om att släppa sina egna power metal-sånger en dag. På frågan om ljudet av New Horizon beskriver Jona Tee det som ”en blandning mellan klassisk power och heavy metal, med en touch av 2021.”

– Det kändes så naturligt att fortsätta jobba tillsammans. Vi har turnerat tillsammans i stort sett över hela världen och släppt musik tillsammans i ett decennium. Jona är verkligen som min bror till blods och New Horizon kommer att vara katalysatorn för oss att släppa fantastisk metal tillsammans och bara ha kul, säger Grönwall.

Om du gillar power metal kommer detta helt enkelt att bli en av utmanarna till årets album!

Tracklist:
1. A New Horizon (Intro)
2. We Unite
3. Stronger Than Steel
4. Cry For Freedom
5. Call Of The Underground
6. Stardust
7. Event Horizon
8. The End Of All
9. Fearless
10. Gate Of The Gods

Total length: 0.49.40

LINE-UP:
Erik “Power” Grönwall – Lead Vocals
Jona Tee – Bass, Guitars, Keyboards, Backing Vocals

https://newhorizon.se/
https://www.facebook.com/newhorizonworld
https://www.instagram.com/newhorizonworld/Vocals

https://newhorizon.se/
https://www.facebook.com/newhorizonworld
https://www.instagram.com/newhorizonworld/