Vad får du när du sätter Captain Black Beard, The Night Flight Orchestra, Soilwork, Metalite och Ginevras musiker i den mest kända studion i världen? Du får NIGHTHAWK!

Fredag kväll. Helgen är fortfarande en lysande utsikt och tröttheten förvandlas plötsligt till en energisk lust att ha kul, att ge sig ut på jakt, att bara LEVA. Det är då NIGHTHAWKs perfekta blandning av klassisk AOR och hårdrock i världsklass slår in som bäst. Oursäktande, i-ditt-ansikte och briljant-som-fan. ”Prowler”, deras nya album, levererar precis vad den lovar: förstklassig rock’n’roll.

Återigen, det här bandet har rätt stamtavla för att leverera varorna. Nighthawk började som ett soloprojekt av Robert Majd (basist i Metalite & Captain Black Beard). Tanken var bara att ha lite kul, spela gitarr och skriva lite energisk rock’n’roll. Debutalbumet innehöll ett gäng olika sångare. Efter det där första albumsläppet sommaren 2021 fick Robert lust att göra mer.

Den här gången skulle insatserna vara högre. Med de världsberömda Abbey Road Studios bokade behövde ett band och en samling låtar för att matcha studions kaliber. Björn Strid (The Night Flight Orchestra, Soilwork & Donna Cannone) gick med på sång, Magnus Ulfstedt (Ginevra) på trummor, John Lönnmyr (The Night Flight Orchestra) på keyboards och Christan Ek (Captain Black Beard) på bas. Nio originallåtar tillsammans med två covers (av Kiss och Bruce Springsteen-klassiker!) spelades in live i studion på bara två dagar.

Så spänn fast säkerhetsbältena. Du är på väg att ta en rock’n’roll-resa till de gamla goda fredagskvällarna som fortfarande kommer!

”Prowler” kommer att släppas på LP (svart vinyl, begränsad till 500 exemplar), CD och digitala format via Mighty Music den 12 maj 2023.

Line Up:
Robert Majd – gitarr
Björn Strid – sång
Magnus Ulfstedt – trummor
John Lönnmyr – tangentbord
Christian Ek – bas/bakgrundssång

Webbshop:
https://bit.ly/night-target