Det nostalgiska rockbandet NESTOR återvänder till sin hemstad sommaren 2023 för att än en gång anordna sitt egna arrangemang NESTORFEST i Falköpings Folkets Park. Förra årets tillställning då bandet stod på scen inför dryga 3 000 besökare var en enorm succé – och denna gång utökas festivalen till två dagar, med fler band och större publikkapacitet. Nu står det även klart att NIK KERSHAW och ELECTRIC BOYS kommer stå på scen i parken i sommar.

Nik Kershaw. Foto: Martin Bone photography

Engelsmannen Nik Kershaw var en av de största soloartisterna under 80-talet, med monsterhits som “The Riddle”, “I Won’t Let The Sun Go Down On Me” och “Wouldn’t It Be Good” bland annat. ”Han har även skrivit ’The One and only’ till Chesney Hawkes. Han har verkligen en hitparad av låtar” säger sångaren Tobias Gustavsson. Genom åren har Nik även arbetat med artister som Sia, Elton John och Kim Wilde.

Electric Boys

”Electric Boys var ju på Folkets Park 1990 och då stod hela Nestor längst fram och tänkte ’tänk att vara dem’. De har ju släppt en jäkla massa skivor och vi har alltid gillat deras positiva funkmetal. Vi har spelat mycket med dem det senaste och det är kul att de ska vara med” säger Tobias om bokningen av det legendariska Stockholmsbandet.

Självklart kommer NESTOR själva spela, liksom tyska synthlikonerna ALPHAVILLE, kända bland annat för deras megahits “Forever Young” och “Big In Japan”. Fler band och andra upplevelser tillkommer framöver. Bland annat kommer vinnarna i musiktävlingen Nestor Next, som pågår under våren, att spela i parken.

På 80-talet, som alltid är den stora ledstjärnan när det handlar om NESTOR, fanns en stor klyfta inom musiken: den mellan synth och hårdrock. På den tiden fanns inga mellanting, man var antingen eller. Detta vill nu NESTOR ändra på och sammanföra dessa två fantastiska musikgenres under en två dagars festival fylld med glädje, musik, harmoni och 80-talskänsla.
NESTORFEST 2023 går av stapeln den 11-12 augusti i Falköpings Folkets Park.Biljetter finns via www.nestorfest.com och Tickster.

NESTOR bildades ursprungligen i Falköping 1989 av fem barndomsvänner som nu gjort en triumfartad återkomst efter nästan tre decenniers dvala, med sin nostalgiska 80-talsrock. Bland annat har de blivit Grammisnominerade för sitt debutalbum “Kids In A Ghost Town”, spelat in en duett med Samantha Fox, varit förband till barndomsidolerna Kiss och spelat inför rekordstor publik på Sweden Rock Festival. Med denna andra chans att nå sina barndomsdrömmar om att bli rockstjärnor kommer de fem herrarna i NESTOR inte slösa bort en enda sekund av denna fantastiska resa!

NESTOR ÄR:Tobias Gustavsson (sång)Marcus Åblad (bas)Mattias Carlsson (trummor)Martin Frejinger (keyboards) Jonny Wemmenstedt (gitarr)

https://www.nestortheband.com

https://www.nestorfest.com

https://www.nestornext.com