Rex Isle Beat:

Det började med två bästa vänner, det slutade i ett nytänkande rockband. Rex Isle Beat består av Joakim Brink och Mattias Ahlén. Två coola killar med glimten i ögat som inte är rädda för att sticka ut. Hatt, kostym, solglasögon och helst en slips på sniskan är go-to utstyrseln när de möter Stockholms gator, och när de möter Stockholms nätter står de gärna på scen och rockar så högt att grannarna klagar.

Visionen var från början att skapa något som skulle få folk att röra på sig. Det skulle inte bara vara rock, det skulle vara rock med rytm, rock med inslag av funk. Joakim och Mattias slog sina rockhuvuden ihop och började arbeta. De satsade allt, la korten på bordet och lät studion gå varm.

Buggabohoo, Cannot Be This Way, Main Street Roll, Part Of Me, Right Up Right Down, Light It Up To Burn och Rebellion blev de sju singlarna som skulle sätta tonen för bandets kommande skiva. Låtarna är fyllda med energi och liv och som lyssnare hör man att Rex Isle Beat älskar det de gör och skulle dö för att få göra det.

Mattias och Joakim har skapat något alldeles speciellt, och det här, det är bara början.
Till historien hör även att Mattias lämnade sitt jobb som skribent på Aftonbladet för att satsa på musiken. För nuvarande jobbar han på en LSS-verksamhet, resterande tid går till Rex Isle Beat.

Rex Isle Beat släppte nyss sin debutskiva Buggabohoo med sköna funk/Lenny Kravitz influencer. Lyssna på albumet här:

Defueld

Defueld är ett tremannaband från Stockholm, Sverige. Musiken kan beskrivas som en blandning av samtida metal och tung rock med tonvikt på starka melodier, stämsång och tunga grooves.

Defuel startade i slutet av 2003 som ett soloprojekt av Christoffer Wetterström. På den tiden var det aldrig hans avsikt att göra något riktigt av det eftersom det gick ganska bra med bandet han var med i, Darkmoon Ritual. Allteftersom tiden gick fann Christoffer sig själv arbeta mer och mer med sitt soloprojekt. Han frågade Alex Ånfalk, som på den tiden spelade bas i Darkmoon Ritual, om han var intresserad av att vara med på rytmgitarr. Ett band höll på att bildas…

I november 2007 åkte Defueld till Senegal, Afrika, och uppträdde för mer än 6000 människor i Dakars förorter. Inbjudna av afrikanska promotorer höll Defueld också workshops och clinics med kända afrikanska artister vilket resulterade i en korsning av metall och senegalesisk hiphop, som kom att kallas ”Hip-Rock”. Evenemanget fick enorm uppmärksamhet och omfamnades av nationella medier, vilka kallade Defuelds besök för en av de största sakerna som hänt i den senegalesiska musikscenen under de senaste 20 åren. Ytterligare shower framfördes också inför särskilt inbjudna press-, VIP- och ambassadpersonal.

Deras debutsläpp ’Defueld’ var ett tungt, groovande, melodiskt mästerverk fyllt med allt från thrash metal och tung rock till pianoballader, enkelt uttryckt, något för alla. I år har de hittills släppt låtarna ”Erase”, ”A Permanent Solution”, ”Leeches”, ”Siren Of The Ocean”, ”Broken” samt ”Saints & Sinners”. Musiken är lika tydlig nu som då, och som lyssnare vet man att Defueld är tillbaka, och den här gången ska de ta över Sveriges största metalscener.

I Defueld ingår: Christoffer Wetterström (gitarr/sång), Joakim Nordlander (gitarr), Johannes Olsson (trummor)

Defueld här precis släppt en ny låt som heter Saints & Sinners. Se musikvideon här: