Ny EP: Writing The Future – ”A World Of Disaster”

Sällan har väl ett bandnamn passat så bra som Writing The Future. Tre unga hungriga grabbar redo att skriva sin egen historia på metal scenen. Bandet kommer från Göteborg och har hittat balansen mellan banbrytande metalcore och brutala melodier med sin egen touch!

Writing The Future bildades i början av 2010 med en gemensam avsikt – Att leverera sin musik med passion och att riva upp varje scen de satte foten på. Nyligen signade till Gain Music Entertainment och med ett solitt rykte om att vara ett grymt liveband, är Writing The Future en kraft att räkna med i framtiden!

Nu är nya EP:n ”A World Of Disaster” äntligen här! Så här beskriver bandet själva de fyra olika spåren.

Ep’n i sin helhet handlar om världen inom dig som bråkar över diverse ämnen så som vad du ska tycka politiskt, religion, pengar, mediaexponering med mera. Samtidigt som det är exakt så hela världen ser ut just nu. Vi bråkar och krigar och mår indirekt dåligt över hur vörlden ser ut. Dess klimat, hur länge vi kommer överleva med mera samtidigt som saker blir större ich dyrare samt hårdare gällande alla situationer i världen. Med en stor sak gemensamt mediaexponering. Världensproblem växer i samma takt som.media blir större och allt går att exponera i en större utsträckning. Vi lever i en digital värld idag inte i en normal värld där vi skaffar oss egna uppfattningar som inte är påverkade av andras åsikter.

Intro.) Här berättas om allt som vi tycker är fel och dess anledning varje anledning kan jämföras med känslor och saker som händer i ditt liv och i din kropp dvs att de vi säger är inte det vi säger utan kan vara precis vad som helst men att anledningen till dess stora ich drastiska utveckling är media. Roten till de stora problemen då du inte längre har en egen åsikt opåverkad av andra. Hatet qom finns blir helt plötsligt mycket tydligare och strörre.

Du lever i en värld. Du är en värld. Vi är en värld. En värld vi själva skapat och fortsätter skapa och utveckla. En värld fylld av katastrof.

1.) A world of disaster. Vi har försökt förmedla känslan bakom ett pågående krig där vi använder olika attentat och händelser runt omkring världen som exempel på våra känslor. Vi måste öppna ögonen inte bara för oss själva utan för vår omgivning om vår existens och våra känslor. Vi är människor. Vi känner, vi mår dåligt, vi går under inte utåt sett utan inombords. På exakt samma sätt som vi släpper bomber i vörlden släpper vi bomber inombords för att vi mår dpligt över olika saker. Vi dödar inte bara världen utan begår samtidigt kollektivt självmord. Det är så viktigt att vi hela tiden utåt sett ska stå upp för massa orättheter. Tex klimat, mat, religion, världsekonomin, utsläpp, rättigheter. Men för varje ställningstagande vi tar tar vi bort en liten bit av vår egen integritet och skriver offentligt om vpr åsikt och blir hatad för den vilket släpper olika bomber inombord som sakta dödar oss som människor.

2.) Apollo
Apollo är en gestalt där vi vill förmedla om vår inre krigare som oavsett hur dåligt vi mår får oss att orka lite till och kämpa i ett kapitel till av vårt liv. I videon till denna låten spelar olika gestalter med masker poker med vörlden som insats. Världen i videon är ett dolt budskap som kan genomföras med vprt eget hjärta. Det är hela tiden olika sinnen som spelar om vår inre uppmärksamhet och slåss för hur du ska känna, tycka och tänka.
Vi gamblar med värt eget liv som insats och för varje förlorad del slås vi blodiga men apollo är där och och får oss att kämpa lite till. Tills det är försent och man ger upp eller inte orkar mer. Du slåss konstant mot dig själv och dina sinnen som inte alltid vill samma sak och tvingar dig till saker du egentligen inte vill.

3.) Judas
Hör återigen visar vi att den största motståndaren i ditt liv är dig själv. Du kan aldrig lita på någon och du kommer alltid hamna i en situation där du behlver ifrågasätta dig själv. Den dagen du sätter ner foten och plockar bort kampen mellan dig och dig så kommer sä
Saker helt plötsligt att bli lättare att sortera och du kommer finna dig själv och det du egentligen känner. Videon till denna är inte släppt än men ska släppas inom kort och vi visar er gärna en förhandsvisning av videpn så ni får ett bättre grepp om hur vi väljer att förmedla det hela. Videon samt låten går ju att tolka på så många olika vis men det är just kampen mot dig själv som vi syftar på medens de flesta kommer se det som att man inte ska lita på någon inte ens sina bästa vänner, familj eller dig själv. Du ställs konstant inför konfrontationer med allt som händer i ditt liv och du får alltid ta konsekvenserna av ditt tänkande samt agerande i slutändan.

4.) Genesis 35:37
Detta är upplösningen där du tar ställning till vad du vill och vad du ska tro. Där du slutar ifrågasätta och agerar. Du tar över kriget och kampen och ser till att vinna den då det är din kamp och ditt krig. Du skriker ut dina känslor och berättar för sig själv att just du alltid gjort allt för att finnas där och rädda situationen. Låten avslutas med att du kliver ur askan från elden som en ny människa med ett nytt tänk som ser världen ur en helt annan synvinkel. Där du bestämmer över ditt eget liv och dina egna känslor. Oavsett pengar, religon, rättigheter, land, färg, man, kvinna, barn, politik, så är det ditt liv och det är du som bestämmer.

Liked it? Take a second to support Magnus Blomqvist on Patreon!