Pandemin har drabbat många på olika sätt under 2020/2021 , musiken & kulturen har stannat av men det känns ändå som att du har verkligen haft fullt upp med olika projekt. Vad har du sysslat med under 2020/2021 ? och vad har du framför dig?

Ja, det har ändå blivit en hel del projekt. Jag släppte en soloplatta i somras som Martin Sweet, med väl utvalda covers. Jag har producerat och mixat några unga sleazeband som Nasty Ratz och Rëdlite, samt jobbat med artisten Mie Mary och lite andra människor. Regisserat och klippt en rockvideo och gjort en uppsjö av lyricvideos. När jag skriver detta så låter det ju verkligen som att jag haft fullt upp och det har jag 🙂 

November 2021 så är du superaktuell med både en ny Crashdiet singel samt att du är involverad som sångare, en av låtskrivarna och även videoproducent för välgörenhetsprojektet ”Save The Noize” med bland annat Dee Snider, Michael Starr, Eric Bazilian mfl. Berätta gärna om dessa musikaliska-projekt? 

Nya singeln ”No Man’s Land” med Crashdïet är första smakprovet från vår sjätte studioplatta som släpps 18:e mars 2022. Vi är nysajnade med australienska bolaget Crusader Records och denna gång drog vi ner till Göteborgs CreHate Studios och dundrade in hela albumet på 2 veckor med producent och hela köret så det är en minst sagt fet skiva som ligger och väntar på att få bli utsläppt för världen. Vi ser även ut att få turnéra en hel del nästa åt vilket är få förunnat i dessa märkliga tider.

Save the noize är ett projekt som min agent, som jag kallar honom, Jesper Lindgren från glambandet Velvet Insane, så flitigt har fått i rullning. Det är otroligt vilka stora namn som medverkat! Själv var jag med i början och myntade just titeln ”Save the noize” innan Erik Modin tog sig an att skriva en 80-tals dänga av det. Nu har vi kommit till version 2.0 där jag skrålar lite i början av låten och inte bara drar av en räka på gitarren som i version 1.0. Jag fick även äran att ska en video till låten.

Crashdiets singel ”No Mans Land” är den första sedan albumet ”RUST” som släpptes 2019, hur har tiden varit för dig och Crashdiet? 

Den har varit småtufft måste jag erkänna. Vi har inte setts som band särskilt mycket under pandemin och det gör att det blir en annan dynamik oss emellan. Man håller kontakten via nån risig chatt och kastar ur sig drygheter med jämna mellanrum.. med kärlek såklart men det kan lätt misstolkas och skapa onödiga konflikter. Hela drivkraften i ett band är ju att få åka iväg och spela rock med sina bästa vänner liksom och när man tar bort den delen av ekvationen så blir det ganska segt att driva ett band framåt. Men vi har ändå lyckats samla ihop oss och spelat in en gedigen platta som vi är otroligt stolta över. Om ni gillar det vi gjort hittills så kommer ni inte bli besvikna.

Vad är inspirationen bakom låten ”No Mans Land”?

Jag tror helt klart att pandemin har färgat av sig på låten, vare sig vi vill det eller ej. Men nu ser vi framåt med positivitet och pepp. Det är väl vad låten handlar om i stora drag, men det är ju upp till var och en hur man vill tolka texten.

Crashdiet är ett av Sveriges mest inflytelserika rockband som trots sin starka Sleaze-ådra ständigt utvecklas.
Vad är erat knep att fortfarande vara nyfikna och lika hungriga som för 20 år sedan?

Vi tycker fortfarande det är otroligt kul att skriva musik.  Och att kunna få åka ut och framföra låtarna runt om i världen är nog vår stora morot för att hela tiden fortsätta med det vi gör allra bäst. Våra lojala fans är även en stor faktor. Om inte det hade varit för dom, så hade vi nog haft lite svårare med drivkraften.

Att samla artister till olika välgörenhetsprojekt och galor är ju ett beprövat koncept. Har du själv någon eller några favoritlåtar med anknytning till detta? 

”We are the world” är en låt jag växte upp med. Sen har man med tiden hajat vad det är för lustigkurrar som sjunger i låten. Det hade jag ju ingen aning om när jag var typ 7 år gammal. Jo, Michael Jackson hade jag ju stenkoll på..

Se videon till Save The Noize 2 här:

Som avslutning tänkte jag på ett lättsamt sätt försöka lära känna ditt musikaliska jag lite bättre. Till att börja med är jag nyfiken på vem det var som fick dig att börja med musik?

John Norum från Europe var killen som fick mig att börja spela gitarr när jag var runt 7 år gammal. Jag hade redan snöat in mig på Michael Jackson och feta band som Trance Dance, men det var nog Europe som fick mig att vilja göra något i musikalisk väg.

Första skivan för egna pengar?

”The final countdown”

Do you miss us? We miss you!
crashdiet
Photo: @tommy_backlin

Bästa konserten?

Antingen Europe i globen 1992 eller Kiss Globen 1996. Svårt att välja.

Du får välja en platta att ta med dig till en öde ö, vilken blir det?

Kiss – The Elder, Den har ju allt man behöver.

Av: Jesper Lindgren

Se videon till första singeln ”No Mans Land” här: