Foto: Filip Tell
Band: Empire Of None (SE)
Genre: Modern Rock/pop

Empire Of None bildades 2018 som ett studioprojekt i Sölvesborg, västra Blekinge. Bandet spelar modern rock/pop med rötter från emo, scream och punkrock. 

Bandet kom på 2:a plats i Rockflödet Unsigned 2023 där vinsten var att få spela in en låt hos Black Madam Studios, varpå bandet nu den 19:e april släppte sin nya låt Happier som har producerats, mixats och mastrats av Kristoffer SvärdBlack Madam Studios

Låten Happier har även tagit bandet till finalen i P4 Nästa Blekinge, där finalen hålls den 31:a maj i Karlskrona.

Vill man se Empire Of None live finns möjligheten den 18:e maj då de spelar på Pub Tjyven i Sölvesborg. Dörrar från 21:00, entré kostar 180 kronor och det finns inga förköp. Först till kvarn av 150 platser, 18+.

Evenemang: Punked Up Fridays
Var: O’Learys Västerås
Datum: 3/5 – 24
Band: Big Fish & Halva Mänskligheten

PAFF presenterar stolt Big Fish och Halva Mänskligheten!

Big Fish bildades i Uppsala 1988 och började som ett synth/industri band starkt influerat av Einstürzende Neubauten men rörde sig med tiden mot både punk, mörk rock och folkton med texter på svenska. De hann med två EP’s, tre album och över 500 spelningar över hela Sverige inklusive festivaler som Arvika och Hultsfred samt några hits på de klassiska punk-samlingarna ”Definitivt 50 spänn” innan de lade ner 1996. Men förra året var det dags att dyka upp igen. Skivan “Kalla döda drömmar” som släpptes i juni 2022 togs emot med stor entusiasm av såväl fans som kritiker, som beskrev den som “En solid, skramlig och sympatisk återkomst, betyg 4/5” (DN) och “Fullständigt originell och ännu starkare än jag vågat vänta mig” (Lira).

Halva Mänskligheten kommer från Köping/Eskilstuna. De spelar ny-proggigt men har en punk-kraft i många låtar och, kort sagt, vill vilda till sig.


Band: Vyöni (NO)
Genre: progressiv rock, instrumental, postrock, dynamisk/filmatisk
Nytt Album: The Tripoint
Release: 24/4 – 24

Musik från de tysta skogarna och stormiga haven. Inspirerad av tidigt 70-tals progressiv rock, jazz, postrock, jojk och ännu mer filmiska landskap, slängs många ingredienser in i mixen. Alla instrumentala låtar utvecklas dynamiskt kring melodiska teman och grooves, både improviserade och arrangerade.


Band: Volition (SE)
Genre: Metal/Grunge
Ny Singel: Who Knows
Release: 1/5 – 24

Volition är en konstellation med medlemmar från bland annat OZ, Silent Call och Korea mfl. Senaste tillskottet är Johan från Roof Down och Stonesilk.

Band: Sum Of All (SE)
Genre: Melodisk Hårdrock
Ny Singel: Lost And Found
Release: 26/4 – 24


Band: Kallfront (SE)
Genre: Metal
Ny Singel: Utopia
Release: 26/4 – 24

Bandet består av erfarna musiker, varav några kommer från etablerade band såsom Raubtier och The Duskfall.

Bandet beskriver: “Vår musik är unik på så sätt att vi spelar metal som exklusivt gör lyric på svenska, och då det finns många band i just den kategorin, så finns en röd tråd med djupa budskap, hårda metal riff och stora refränger som rycker tag i lyssnaren.”.

Foto: Pressbild
Band: Supertuesday (SE)
Genre: Rock

Efter två års tystnad är Supertuesday tillbaka med nya låten Almost – en påminnelse om att sträva efter mer än bara ’nästan’. 

Sedan sist har bandet vuxit till en kvintett med Hanna Svensson som sångerska, och Joel Nilsson som ny basist. Almost är första släppet av flera under våren och bandets tredje album är planerat för release under hösten.

Band: Distorted Reflection (GR)
Genre: Doom

Distorted Reflection från Grekland släppte sitt nya album Doom Rules Eternally den 9:e februari via Tyska Iron Shield Records.


Band: Hand On Heart (IT)
Genre: Hårdrock

Italienska bandet Hand On Heart har släppt sin senaste singel Agony, som är den sjunde innan bandets kommande debutalbum Space

Band: Atomic Spitfire (SE)
Genre: Death ‘n’ Roll

Bandet släppte sin nya låt Head ‘n’ Roll den 29:e mars.


Band: All For The King (SE)
Genre: Melodiös Hårdrock

Svenska All For The King släppte sitt nya album Darkest Before Dawn den 29:e mars.


Band: Mother Mersy (SE)
Genre: Rock

Svenska Mother Mersy släppte nyligen sin nya singel Can’t Move. Låten beskrivs som en explosiv up-tempo rock n’ roll banger med bra driv. Låten är skriven och producerad av bandets gitarrist, Emmanuel.

Så här beskriver han låten: “Can’t move handlar om när någon är jävligt trevlig eller en ”perfekt match” på pappret, men man känner inte någon kemi alls. Tyckte det var en rolig metafor att du är med den snyggaste personen på klubben men tycker att de dansar riktigt dåligt.”.

Band: Ironbourne (SE)
Genre: Heavy Metal

Band: Beyond The Pale (NL)
Genre: Death/Thrash Metal
Ny EP: Monument In Time
Release: 27/4 – 24

Band: Men Without Qualities (SE)
Genre: Rock
Ny Singel: Simple Lifers
Release: 30/4 – 24

https://www.facebook.com/events/410872874664707/?ref=newsfeed

Evenemang: Hårdrockare För Livet – 15 Års Jubileum!
Var: Musikhuset, Gävle
Datum: 12/5 – 24
Band: Parashift, Northern ladies, S.O.R.M., Battering Ram, Man Machine Industry, Hårdrocks DJ

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *