En löjlig mängd mördarsinglar har släppts av svenska bandet BATTERING RAM under de senaste månaderna, så vid det här laget förväntar vi oss alla slags utfyllnadsfilmer. Men ”Too Late” kommer att låta oss vänta ännu mer på en halvdan låt från Filipstadskvartetten.

Det är en låt som går rakt på sak, med ett mördande riff, den vanliga vassa produktionen och ett gigantiskt hak i refrängen. Se musikvideon här:

Det råder ingen tvekan om att Battering Ram kommer att ta ”all killers, no fillers” på största allvar i deras kommande studioalbum, som släpps i år.

Batling Ram kommer från en liten svensk gruvstad – Filipstad. En plats du aldrig hört talas om, en plats du aldrig har varit på och en plats du med största sannolikhet aldrig kommer att besöka. Där uppe i norr, i de skandinaviska skogarna, är människan fortfarande människa, livet är fortfarande lätt och själarna är fortfarande fria. Där uppe rockar musiken fortfarande. Hård. Hård som en sten.

Denna tunga kvartett grundad 2017 i Sveriges djupaste skogar väcker snabbt stort intresse bland rockfans hemma i Skandinavien, såväl som på internationell mark. Rockers över hela världen har insett att det finns några tunga stålstycken gjutna bland tomtar och troll i de nordiska sagoskogarna.

Hård som en sten och hårdare än hårdrock. Tung som bly men inte bara metall. Ändå, i slutet är vad Battering Ram spelar en vanlig rak rock n’ roll med mycket tyngd, kraft och attityd.

Det här bandet står för allt vad gammaldags rockmusik en gång handlade om. Bandet ligger både till ljud och kvalitet nära genrens tungviktare med sitt ursprung på 1970- och 80-talen. Även om den solida basen av Battering Rams ljud är äkta och autentisk, förseglar de fortfarande sin musik med sin egen moderna signatur.

Med deras första fullängdssläpp slog Battering Ram ogenerat in dörrarna till rockscenen. Deras självbetitlade debutalbum som släpptes 2020 välkomnades med många positiva recensioner i musikbranschens tidningar som Sweden Rock Magazine, Metal Temple och Roppongi Rocks. Albumet innehöll en hel goodie-bag med snabba och tunga old school rockklassiker, som singlarna ”Scared for My Life”, ”The Sign” och ”Wanted Man”. Och nu är det dags att reta de svenska rockarnas efterlängtade andra album, med nya singeln ”Coming Home”.

Det nya Battering Ram-albumet kommer att släppas av UPRISING! Rekord 2022.

Line-up:
Tony Trust – drums
Joakim “Jocke” Ståhl – bass
Jonas Edmark – guitars
Johan Hallström – vocals

Single pre-save link:
https://orcd.co/batter-too

Media:

https://www.facebook.com/batteringramofficial

https://www.instagram.com/batteringramofficial/

https://sptfy.com/7YP6