Torsdagen den 10 mars offentliggjorde industri- och rockbandet Rammstein sitt nya album ”Zeit” som kommer att släppas den 29 april. Första singeln, titelspåret ”Zeit” släpptes samma dag och handlar om lyckan i det perfekta ögonblicket. Nu har bandet även släppt singel nummer två från albumet ”Zick Zack”. Se musikvideon nedan:

När bandets utsålda arenaturné fick skjutas upp på grund av pandemin använde Rammstein tiden till att skapa albumet ”Zeit”. Albumet släpps exakt tre år efter deras förra självbetitlade album. På titelspåret ”Zeit” sjunger frontmannen Till Lindemann om förgänglighet och den dyrbara, flyktiga lyckan i det perfekta ögonblicket.

I sommar gör Rammstein tre utsålda konserter på Ullevi. De blir det första hårdrocksbandet någonsin att spela på Ullevi tre kvällar i rad. För de som har en biljett väntar inte en konsert, utan en upplevelse.


Polarstudion och Stockholm agerade hemmaborg för bandet under tiden Rammstein spelade in sitt debutalbum ”Herzeleid” 1995. Nine Inch Nails frontman Trent Reznor fastnade direkt för albumet och plockade in två av Rammsteins låtar till soundtracket av David Lynchs film ”Lost Highway”.

Under loppet av en karriär som sträcker sig över nästan 30 år har Rammstein sålt mer än 20 miljoner album runt om i världen och gjort otaliga spektakulära, banbrytande turnéer. Med det nya albumet ”Zeit” och en stor europeisk och nordamerikansk turné våren och sommaren 2022 är en sak redan säker: det kommer att bli ett stort Rammstein-år!