”Where We Belong” är den nya och andra digitala singeln (och även den första officiella videon) tagen från franska progressiva metaller SPHERIC UNIVERSE EXPERIENCE nya skivan ”Back Home”. Det utvecklar lite mer den konceptuella historien kring albumet, samt levererar ett gediget och otroligt känslosamt stycke progressiv metal.

”Vi är mer än glada över att släppa ”Where We Belong” som den andra singeln på vårt nya album, speciellt med den officiella videon som ger den liv vackert”, säger keyboardisten Fred Colomb. ”Precis som albumtiteln ”Back Home” har ”Where We Belong” en symbolisk dubbel betydelse — de mänskliga karaktärerna i koncepthistorien inser i det ögonblicket av albumet var de verkligen hör hemma – moder jord – och vi som band är tillbaka till våra rötter av melodisk progressiv metal, med tunga riff, catchy refräng och en klassisk pianosektion som leder till ett episkt slut. Det är här vi hör hemma helt och hållet”.

”Soaring riffs, stunning soli, pounding rhythms and vocals that just nails, supreme.” Se musikvideon här 👇

Det här är tillvägagångssättet av franska progressiva metal-trogna Spheric Universe Experience, när de kommer till sitt femte studioalbum, med titeln ”Back Home”. Med en suverän produktion från den begåvade producenten Damien Rainaud är Symphony X, Dream Theater och Queen-inspirerad musik från Code d’Azur-kvartetten ett statement, huggen i sten!

”Back home” betyder inte bara tillbaka hem till jorden för rymdresenärerna i berättelsen om konceptet, utan det betyder också tillbaka hem för bandet, eftersom de har återvänt till sina ursprungliga rötter: att komponera och skapa sann, progressiv mästerverk, för varje album de gör. I rymden hör ingen dig skrika, men S.U.E. är definitivt inställda på att göra sig hörda här på jorden med ”Back Home”.

”Back Home” kommer att släppas på digitala och CD-format av UPRISING! Rekord den 20 maj 2022.

Line-up:
Franck Garcia: vocals
Vince Benaim: guitar
John Drai: bass
Fred Colombo: keyboards
Romain Goulon: drums

Digital single:
https://orcd.co/sue-where

Webshop:
https://bit.ly/sue-back

Web:
Facebook
Instagram
Spotify