Ny Reach remix släpps med musikvideo 26 februari via Icons Creating Evil Art.

Alt-rockbandet Reach serverar en adrenalinkick med sin nya drum’n-bass-influerade singel tillsammans med en konstnärlig musikvideo med Kungliga Operans premiärdansör i huvudrollen.

Det alternativa rockbandet Reach definieras av starka melodier och fantasifullt låtskrivande. Reach utvecklar alltid sitt sound och är angelägna om att ligga steget före med låtar som är både spännande och unika. Trion har alltid låtit en experimentellt äventyrlig anda avgöra vilka rum bandet och deras konst ska finnas i och flyta mellan. Denna nyfikenhet och djärvhet har nu fått dem att bjuda på en ny nivå av adrenalin-rusch med sin nya drum’n bass-influerade release, åtföljd av en konstnärlig musikvideo, prydd av Kungliga Operans premiärdansare Oscar Salomonsson.

Singeln The Law släpptes ursprungligen 2020 tillsammans med en blodig, vackert mardrömlik musikvideo i lysande magenta-toner. Den energiska och pulserande originalsingeln, vars drivkraft gjorde den till ett givet element i tränings- och sportkontexter, bland annat som ett anthem på den amerikanska fotbollsscenen över hela Sverige. Den nya remixen har lyckats ta adrenalinet och pulsen till en helt ny nivå och den medföljande videokonsten är minst sagt lika spektakulär, med den prisbelönta högprofilerade dansaren Oscar Salomonsson i centrum – premiärdansare från Kungliga Operan där han varit anställd sedan 1997 och framträtt som premiärdansare i nästan ett decennium.

Bakom skapandet av videon är musikvideo-virituosen tillika prisbelönte dokumentärfilmproducenten Claudio Marino (Ghost, Priest, Tribulation, MCC, Behemoth). Om musikvideon säger Claudio:

  • ”Jag vet ingenting om balett, så snart jag fick idén till den här videon började jag höra mig för om dansare. En gammal vän berättade om den här killen som heter Oscar Salomonsson, så jag bad om ett möte. Efter en kaffe gick han med på att vara med i videon. På väg tillbaka till kontoret tog jag tunnelbanan, och när jag stod där insåg jag att det var hans ansikte som var tapetserat över hela stationen. Och inte bara det, det var för Kungliga Operan. Så när min vän sa ”han är en av de bästa dansarna i Sverige”, överdrev han inte. ”

Den adrenalinpumpande drum’n bass-remixen av The Law skapades av musikgenre-anarkisten och energi-visionären Zardonic (Bullet for my Valentine, Smash into Pieces). Medan drum’n-bass och metal har utvecklats längs helt olika historiska banor och drar olika sorters publik, delar de en stilistisk rot i rå, oförfalskad energi och en oförskämd tendens att hålla sig i utkanten. Inte heller är de mainstream, båda gör att du vill röra på dig och budskapet är ett kreativt uttryck utan gränser. Det är det gränslösa som definierar Zardonic och hans livsmål att röra om i den soniska smältdegeln för att odla fram ett ljud som resonerar med musikfans som dyrkar energi framför allt manifesteras i denna nya remix.

Det nya REACH-albumet, ’The Promise of a Life’, är slutresultatet av en trio som närmar sig sin konst utan spärrar, alltid strävande efter den perfekta låten. Kommande albumet ’The Promise of a Life’ släpps i vår via Icons Creating Evil Art.

D I S C O V E R
Facebook: https://www.facebook.com/reachofficialsweden/
Instagram: https://www.instagram.com/reachband/
Youtube: https://www.youtube.com/c/REACHsweden/
Spotify: https://open.spotify.com/artist/4PAH2hYK4vEvxLEwCg9zQ2

Liked it? Take a second to support Magnus Blomqvist on Patreon!