Det fjärde släppet i ordningen från svenska bandet KRIM och deras fram till nu så gott som osläppta låtskatt var en av de få låtar som ändå trots allt såg dagens ljus redan 2004.

Låten “Faster Grace” fick faktiskt en musikvideo och en ordentlig release, dock i fysisk form som CD-singel, då detta var precis på gränsen till den digitala revolutionen som förändrade musikbranschen för alltid – både på gott och på ont. En fartfylld dänga om destruktiv kärlek sprängfylld med medryckande melodier och drivna gitarr-riff.

LYSSNA HÄR:

I början av det nya året släpptes även låten “Something Better”, en känslosam ballad som frontmannen Mats beskriver som sin personliga favorit av bandets låtar, lika tidlös nu som när den spelades in för 20 år sedan.

LYSSNA HÄR:

KRIM bildades 1996 i Alingsås och var på väg att bli något riktigt stort strax efter millennieskiftet innan oturliga omständigheter satte stopp för världsdominansen.

Länge såg det ut som att deras fantastiska låtskatt aldrig skulle få se dagens ljus. Tills nu.

Bandet kommer fortsätta släppa en låt första måndagen varje månad från deras material som spelades in under åren 2001-2005, vilket kommer sammanfattas på ett fullängdsalbum inklusive ett antal bonusspår lagom till hösten 2024. Så häng med på denna resa både bakåt och framåt i musikhistorien!

Följ KRIM för uppdateringar om framtida releaser:

https://www.facebook.com/KRIM.Sweden

https://www.instagram.com/KRIM.Sweden/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *