Ny Singel: Angstskrig – ”Skyggespil”.

Danska blackmetalbandet ’Angstskríg’ släpper debutalbumet ’Skyggespil’ 28 Maj, med gästartister från storslagna metalband så som Soilwork, Finntrill, Kreator, Hypocrisy, Nevermore och Dragonforce.

Men först ut är deras andra singel, ’Skyggespil’ featuring Attila Vörös (Satyricon, Nevermore) den 26 Februari via Despotz Records.

Föreställ dig ett svärtat ljud som klöser i din själ. En kraftfull, intensiv och virvlande massa av energi som kommer ut ur dina högtalare, som ankomsten av de fyra ryttarna i apokalypsen som inleder världens undergång. Förutom att det finns bara två av dem, och de kommer från Danmark. Angstskríg är en hemlighetsfull duo omgiven av mysterium, bandet skyggar sin anonymitet men kan redan nu skryta med ett antal kraftulla allierade från redan legendariska metalband. Efter lanseringen av deras kritikerrosade debutsingel ’Lucifer Kalder’ (featuring Frédéric Leclercq) är nu bandet tillbaka sin andra singel som levererar ännu mer mörk brutalitet. Gästartist på singeln är ingen annan än Attila Vörös (Satyricon, Sanctuary, Tyr och Nevermore) som har med sitt gitarrframförande lyft singelns aggressivitet ytterligare. Med den nya singeln förbereder ’Angstskríg’ sina lyssnare för deras kommande debutalbum, och det är ingen tvekan om att en ny, mörk och intensiv kraft är på ingång…

Angstskríg berättar om singeln; ’Skyggespil’ is both the title track and the album opener, so there’s a lot of pressure on this precious melody. However, it displays a variety of elements that are key to our eclectic, yet, particular Nordic flavour, which obviously goes perfectly with Attila Vörös’ tasty Hungarian seasoning. // Angstskríg

Mer om Angstskríg;
Under den senare delen av 2019, kände Angstskríg inspirationen flöda och skrev sitt debut-album ’Skyggespil’ (Danska för skuggspel) som spelades in i Hikikomori Studio med producenten Frederik Brandt Jakobsen vid rodret, och med hans inslag formades bandets specifika nordiska sound. Med ett varierat album som tillfredställer flera stilar så har duon bjudit in skickliga musikaliska kompanjoner att delta i skapandet av albumet och därmed lyft låtarna till nya nivåer. Under våren 2020, utvidgade duon deras tillitskrets med starka och avgörande allierade för att uppfylla sina ambitioner och förväntningar. Med andra ord hade frön till en fruktbar framtid blivit sådd. Trots det började historien om Angstskríg årtionden tidigare, någonstans mot slutet av det senaste årtusendet. Vid en ung ålder togs duon under en gemensam mentors vinge och under vems ledning lärde sig själva hur man spelar. Hur man uppträder. Hur man skapar. Hur man är konstnärligt nyfiken. Hur man uttrycker sig. Hur man utmanar gränser och övertygelser. Även om stegen i början var små, markerade det början av duons musikaliska resa, och även om livet separerade de två och tog dem på avvikande vägar där den ena följde kunskapens väg och den andra en väg för underhållning så tappade de aldrig kontakten och tanken att återförenas någon gång förblev självklar. Så efter att ha fått ett decennium av ovärdeliga upplevelser och att deras respektive vägar tog nya dramatiska vändningar så var tiden mogen att börja skapa, vilket resulterade i Angstskríg.

D I S C O V E R
Spotify: https://open.spotify.com/artist/6iNPyVa4pnZANbl6umJNUb
Facebook: https://www.facebook.com/angstskrig/
Instagram: https://www.instagram.com/angstskrigofficial/
Bandcamp: https://angstskrig.bandcamp.com
Twitter: https://twitter.com/angstskrig