Astro-Lloyd, det alternativa rymdrock bandet från Malmö har släppt sin nya singeln ’Gnorts, Mr. Alien’. Singeln är den sista singeln som släpps innan andra plattan ’LOUD NOISES’ kommer den andra Juni.

Astro-Lloyd är ett band som består av fyra trummisar och popkulturnördar som alla upptäckte KISS i mycket ung ålder och spelade alternativ rymdrock. Ett av deras huvudmål är att få tillbaka alternativ musik i rampljuset, som när Green Day och My Chemical Romance slog igenom på 00-talet. Nu avtäcker de sitt andra album ’LOUD NOISES’ och firar med en massiv releasefest.

Populärkulturella referenser är vanliga när Astro-Lloyd skriver sina låtar, detsamma gäller deras nya album; låten ’Gnorts, Mr. Alien’ flirtar med tv-serierna ’Stranger Things’ och ’T-Shirt’ är en referens till filmen ’Jurassic Park’. Det finns även låtar på det här albumet som berättar helt andra historier, som ’Please and thank you’.

Bandet berättar: ”Det började med ett gammalt riff som kom upp ett tag innan vi släppte den första skivan, redan 2013, som sedan fick ligga i dvala tills Corona-pandemin startade. Sedan hann vi sätta oss ner med den och avsluta detta mästerverk. En låt om hur det är att spela i ett band, att försöka samarbeta när det finns flera starka viljor som alla vill olika saker men ändå lyckas producera något som alla är nöjda med. Vi lyssnade på mycket Them Crooked Vultures och blandad pop-punk när den här låten skrevs.Vi slutade med att huvudriffet i versen fick både en mjukare version och en swingigare version, vilket hörs i början, där man kastas rakt in i den p.g.a. allt tas sedan ner ett steg.”

Astro Lloyd är Andreas Jabrell, Nils Lindkvist, Mattias Hallin och Gustaf Danielsson – de är alla trummisar i hjärtat och har spelat trummor i andra bandkonstellationer. Det nya albumet ’LOUD NOISES’ är inspelat tillsammans med och mixat av William Grube (Liar Thief Bandit) som också följer trenden med detta vinnande koncept och är trummis. Utöver det har bandet själva spelat in albumet, i ett kallgarage utanför Malmö under 2020-2022.

De säger: ”Under sommaren var det helt okej, men vintrarna var kalla. Det blev mycket DIY och googlande för att hitta den bästa lösningen på hur man spelar in på det sätt som passar oss.”

Och om det är något som Astro-Lloyd är van vid så är det att göra saker själva – från att filma musikvideor till att göra PR, annonsera, boka och producera konserter och turnéer.

Albumet ’LOUD NOISES’ släpps den 2 juni och kommer att firas med en releasefest på Grand i Malmö den 10 juni.

Låten finner ni här: https://open.spotify.com/track/0Apk1PP50H48cSRSBv4m7o?si=0a22304196ae4f3e

Av // Rasmus Harnesk Wiklund