Läs bandets egen historia och planer framöver nedan!

Vår historia började runt 2001! Rickard, Simon och Marko startade glam/sleaze/action bandet Enemies Swe som signades av Plugged Records i Stockholm. Med lansering på andra etiketter runt om i världen släppte vi ett album och medverkade på flera samlingar under 2000-talet. Efter ett album lade bolaget ner sin rocketikett. Detta var ju typ när Myspace kom in i bilden och all musik låg på Piratbay. Vi orkade inte fiska vidare efter något nytt! Vi var trötta på det bredbenta och kajalen. Dessutom gick inte kajal hem på Västgötaschlätten! Simon, vår gitarrist valde att hoppa in i glambandet Easy Action med Kee Marcello och Zinny Zan och spelade där i några år. 

20 år efter albumet ’Behind enemy lines’ plockade HBO Serien Peacemaker upp låten Powertrain, vilket kändes väldigt konstigt? 

Enemies spelade flitigt i Sverige under början av 2000-talet osv. Vi fortsatte att skriva låtar i en annan konstellation och Simon återkom till oss i Skövde, Rickard, Simon, Marko och några andra bildade bandet Volume Unit. 

Vi hade inga större ambitioner, men vi var produktiva och skrev ett gäng garagerock låtar under en kort period. Men konstellationen dog ut.  

Men avsaknaden av varandra och kärleken till rockmusik gjorde att vi bildade Three Fifty Seven under 2021. Vi valde att förutsättningslöst skriva låtar och utforska rock n roll, bluesrock med nya ögon. En bra låt är en bra låt. Vårt sound och min (Rickard) röst förändras tillsammans med låten, för att låten oftast kräver det. 

Vi gillar rockbanden från 70 talets variationer. De hade inte alltid en röd tråd i sina låtar. Det kunde spreta en del precis som vi. Vi gillar Stones, Bo Diddley, Freddie King, Stooges men även nya band som Black Keys, Greyhounds mfl. 

Vi har testat och skicka vårt material till bolag. Några har visat intresse. Men vi har känt att det där genuint musikälskande bolaget som gillar bluesrock och rock n roll inte riktigt har dykt upp ännu. Så vi valde att släppa själva. 

Vi har släppt 6 singlar och den 7:e kommer i veckan. Vi kommer släppa en singel till i december. En blues/rockballad med inslag av soul och gospel som heter Walk Away. 

Albumet kommer i januari. Alla 7 singlar bakas ihop till ett album plus två låtar till. 

Vi står redan redo att påbörja inspelningen av en Ep i december, januari. Vi hoppas att kunna släppa två Ep under 2024. Och fortsätta så varje år. Vi har mycket låtar som vi tror funkar för en svensk publik. 

Senaste släppet Cowboys And Gringos: 

Följ bander på sociala medier

(11) Facebook

Three Fifty Seven (@threefiftysevenmusic) | TikTok

Rickard Andersson (@threefiftyseven_offical) | Instagram-profil

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *