Med en helgjuten vokalistsektion och fängslande refränger som gör dem intressanta för så väl luttrade rockfans som nya lyssnare, föddes det finska melodiska metalbandet Clear Vision några kalla, tidiga vårdagar i Teemu Aaltos studio. Genom att bygga upp till en fullständig EP släpper de nu sin debutsingel Eve of the End, med Ella Tepponen.

Clear Vision är melodisk metal-sextett bestående av Mikko Laihanen (trummor), Jaakko Mäntymaa (sång), Antti Röksä (rytmgitarr), Mika Koskimies (sång), Johnny Texas (bas), Petri Paronen (rytm/ leadgitarr och orkestrering), födda och uppvuxna i Finland och för närvarande baserade i de södra delarna av landet.

Paronen säger om låtarna: ”På många sätt har alla låtar ett tema som kan beskrivas som livssvårigheter. Svåra tider och att ha en pessimistisk syn på livet, men efter att mycket gått förlorat under livets resa finns det fortfarande hopp i slutet av tunneln. Alla låtar är personliga för mig som låtskrivare, Jaakko som skrev de flesta texterna läste i princip mina tankar och satte ord på det som gömde sig i mitt sinne. ”

Se lyrik videon här:

Delaktiga i att mejsla fram det kalla nordiska landskapet av skenande energi som är Clear Visions musik är även Teemu Aalto (inspelning, mixning, produktion), känd för sin magiska touch som han ingöt i varje spår på den kommande EP:n, den Grammy-nominerade Svante Forsbäck (mastering) och sångerskan Ella Tepponen som medverkar i bandets debutsingel Eve Of the End.

Förutom att vara en mycket skicklig och erfaren grupp – de flesta av bandmedlemmarna har haft musik som en stor del av sina liv i mer än 20 år – erbjuder de ett unikt sound med helgjuten vokalistsektion och medryckande refränger, vilket gör dem intressanta för de luttrade rockfansen såväl som för en helt ny publik.

Eve of the End är ute överallt via Raw Street Noise den 10 september.