Ny singel från Conny Bloom nu på lördag 18/4.

Conny Bloom – Med Charlie i Venedig

En av sveriges genom tiderna mest karismatiska rockstjärnor, Conny Bloom, släpper i morgon lördag 18/4 en helt ny singel. Anledningen till den lite annorlunda lanseringen är att det innan utbrottet av Corona viruset var tänkt att vara en del av Record Store Day som skulle hållits just på detta datum. Nu blev det inte så men skivbolaget har ändå valt att lansera singeln.

Som tonåring lärde sig Conny hantverket i band som Road Rats och Neon Rose. I slutet av 80-talet slog han igenom internationellt i funkrock institutionen Electric Boys, som spelades på heavy rotation på MTV. Senaste fullängdaren “The Ghost Ward Diaries” nådde första platsen på svenska albumlistan. Conny spelade också gitarr i legendariska Hanoi Rocks i 4 1/2 år på 00-talet.

Sedan 2016 har Conny Bloom släppt två soloalbum på svenska. På skivorna ”Fullt Upp” (2016) och ”Game! Set! Bloom!” finns paralleller till bl a Pugh Rogefeldt och Stefan Sundström. Folkrock med spår av psykedelia, funk och 60-talspop.

Som låtskrivare rör sig Conny Bloom mellan allvar och humor. Han har ett unikt sätt med ord och sjunger som han pratar. Nu är den ikoniska frontmannen aktuell med en helt ny exklusiv 12” singel, ”Med Charlie I Venedig”, begränsad till 300 exemplar i samband med Record Store Day.

”Jag hade en dröm om att jag kastades i fängelse i Venedig. Från fönstret såg jag Charlie som hade hur kul som helst. Tack och lov är jag fortfarande ute och här är historien, med Charlie Granberg. ” Conny Bloom

Tracklist:
Side1
 Med Charlie I Venedig 
 Side2
 Dags Att Vinna Wimbledon

Liked it? Take a second to support Magnus Blomqvist on Patreon!