Hur följer en upp framgången av fyra singlar som redan har överskridit över 1 miljon streams bara på Spotify… Kanske är det dags att släppa en ballad?

Men om du känner till HARDCORE SUPERSTAR så vet du att de inte kommer att anpassa sig efter några stereotypa förväntningar på hur en ballad eller långsammare låt ska låta. I en tid som styrs av influencers och haters som projicerar falska tolkningar av verkligheten, är ”Fighter” en sång om positivitet och själverkännande; som vill uppmuntra lyssnaren att definiera sitt eget öde snarare än att lyssna på dem som vill hålla dig tillbaka och kasta skugga över dina drömmar.

Singeln börjar med en intrikat 12-strängad introduktion innan sångaren Jocke Berg väver samman en berättelse om initialt självtvivel som utvecklas till en ostoppbar drivkraft och engagemang för att uppnå sina mål. ”Fighter” är på många sätt semi-självbiografisk för HARDCORE SUPERSTAR, som visar på trots och drivkraft som har sett dem utvecklas och lyckas där många av deras samtida har fallit. Detta rebelliska självförtroende sätter tonen perfekt för släppet av deras nya album ”ABRAKADABRA” den 25 mars och ger en tydlig indikation på hur bandet siktar på att göra 2022 till sitt största och bästa hittills! Ett gott tecken på detta är att bandets rock anthem ”You Can’t Kill My Rock n Roll” från 2018 varit med i säsongsfinalen av DCs mycket populära serie ”Peacemaker” och tog sig in på James Gunns spellista från showen.

Julia Kronqvist.

Av // Rasmus Harnesk Wiklund