WATAIN grundades 1998, och har sedan dess stigit och vuxit till ett av världens mest välkända och ökända Black Metal-band. Deras arv omnämns ofta med rädsla, kärlek, förvirring eller vördnad, men sällan med likgiltighet.

”The Agony & Ecstasy of Watain” är gruppens sjunde album som fortsätter att elektrifiera sin publik med ett omisskännligt märke av Black Metal Magic. Inspelat i en gammal kyrka på den svenska landsbygden tar WATAIN lyssnaren närmare det innersta i ett band som trots att de alltid är omgivna av rykten och kontroverser strävar efter de mest uppriktiga uttryckssätten.

Med 10 låtar skrivna av den grundande treenigheten WATAIN (E. Danielsson, H. Jonsson och P. Forsberg), är det också bandets första album som spelas in med en komplett line-up kompletterad av A. Lillo, H. Eriksson och E Forcas. Materialet berikas ytterligare av ädla bidrag från Farida Lemouchi (Ex The Devil’s Blood, nu i Melass) och Gottfrid Åhman (ex In Solitude, nu i PÅGÅ).

WATAIN är vargen som fortsätter att jaga, orädd och fri, i människans mörka natt.

The Howling” är den efterlängtade återkomsten av det enda Watain, och den första singeln från deras kommande album ”The Agony & Ecstasy of Watain” som kommer ut via Nuclear Blast den 29 april 2022.

  1. Ecstasies in night infinite
  2. The howling
  3. Serimosa
  4. Black cunt
  5. Leper’s grace
  6. Not sun nor man nor god
  7. Before the cataclysm
  8. We remain
  9. Funeral winter
  10. Septentrion

Lyssna här: https://open.spotify.com/album/7iPrKhg1qGiwyAl47UfGfi?si=kf41CrvpS-CXVKh563updw

Marcus Ahlberg