Spåret skrevs av Victor Olsson och texten skrevs av Victor och Alexander Frisborg. Trummor spelades in på Nordic Sound Lab av Mikko Viitala och Victor Olsson. Omslaget till singeln skapades av Markus Vesper Art.

Gitarristen och låtskrivaren Victor Olsson kommenterade den nya singeln:

”Sången i sig är en berättelse om empowerment, övergrepp i hemmet och att ta saken i egna händer, trots att du lämnar dig själv sårbar och hemlös. En historia som kom till mig efter att ha sett NETFLIX-showen ”Maid”, jag kände väldigt starkt för ämnet och ville sätta den i en stärkande rockdräkt från 80-talet! Förhoppningsvis kommer ni alla att känna stämningen och känna vad vi känner.

Vagabond Rise är den första singeln från Gathering Of Kings kommande ännu namnlösa tredje studioalbum, som släpps i maj 2022 via RN Records.

Line-up på ”Vagabond Rise”:
Jonny Lindkvist – Lead Vocals
Victor Olsson – Gitarr och bakgrundssång
Magnus Mild – Rytmgitarr
Mikael Planefeldt – Bas
Joel Selsfors – Keyboards
Jonas Källsbäck – Trummor
Rick Altzi – Bakgrundssång
Alexander Frisborg – Bakgrundssång

Speciell Gästmedverkande:
Theresia Svensson – Backing Vocals

Vagabond Rise producerades av Thomas ”Plec” Johansson på The Panic Room i Skövde med Ron Dahlgren, Nina Dahlgren & Victor Olsson som exekutiva producenter.

Gathering Of Kings skapades och leds av Ron Dahlgren och Nina Dahlgren, som samlar toppmusiker från den nuvarande hårdrocksscenen i Sverige. Tanken var att skapa ett AOR/Melodic Hard Rock-projekt/-band som Tom Galleys Phenomena eller till och med Tobias Sammets Avantasia, med flera sångare och instrumentalister.
Victor Olsson är den främsta låtskrivaren, med Alexander Frisborg som har skrivit texterna.

Gathering Of Kings började arbeta med det tredje albumet för ett par månader sedan och fortsätter sitt kreativa förhållande med producenten Thomas ”Plec” Johansson, som tidigare har arbetat med Soilwork, Nocturnal Rites, Dynazty, Hank von Hell, The Night Flight Orchestra, Thundermother, Saffire och Eleine bland många andra.

Gathering Of Kings bokar nu shower för 2022 och 2023 för att stödja bandets tredje studioalbum. Intresserade kontaktar Ron Dahlgren & Nina Dahlgren via gatheringofkingssweden@gmail.com

Gathering Of Kings är:
Jonny Lindkvist (Nocturnal Rites) – Lead Vocals
Rick Altzi (Masterplan, Herman Frank) – Huvudsång
Apollo Papathanasio (Spiritual Beggars, ex-Firewind) – huvudsång
Tobias Jansson (Saffire) – Lead Vocals
Alexander Frisborg (Karess, Helldog) – Huvudsång
Victor Olsson (Saffire) – Gitarr
Magnus Mild (Perpetual Etude, Air Raid) – Gitarr
Mikael Planefeldt (NorthTale, Perpetual Etude) – Bas
Joel Selsfors (Creye) – Keyboards
Jonas Källsbäck (The Night Flight Orchestra) – Trummor
Efraim Larsson (Saffire) – Trummor