”Ignis” är den första digitala singeln och videon på vad som kommer att bli det danska bandets debutalbum i full längd och är en midtempo black’n’roll slägga. Låten är en kommentar till en värld av kaos som sakta reser sig från spillrorna från kriget i Ukraina, de ekologiska katastroferna och generationen av män och kvinnor som har stått sysslolös. Sökande av evig ungdom, Svältande själ, För djävulens sanning. Löftet att allt ska brinna till slut.

Lotan (Leviathan) – Den sjuhövdade draken och ursprunget till kaos som började ett krig mot den kosmiska ordningen och gudarna i Mesopotamien. Lotan är en black metal-akt från Danmark som blandar melodisk black metal och black’n’roll med en aggressiv överton. Formad av Phillip Kaaber och Martin Rubini (båda medlemmar av den välkända danska Viking metal-akten Vanir), och sällskap av Lasse Guldbæk, Andy Dragsberg och Jon Schmidt.

Lotan släppte två kritikerrosade EP-skivor – ”Nihil Sacrum” och ”Angelus pestis” – 2020 och 2021. Och gör sig nu redo för ännu en hård release. Den här gången är det ett fullängdsalbum Lotan som ska släppas via UPRISING! Records i början av 2023.

Line up:
Phillip Kaaber – gitarrer
Martin Rubini – sång
Lasse Guldbæk Jensen – bas
Jon Schmidt – trummor
Andy Dragsberg – gitarr

Digital single:
https://orcd.co/ltn-ignis