Ny Singel: Maple & Rye – ”Rebel’s Run”.

Maple & Rye har alltid haft en vision om att hålla musiken och upplevelsen äkta, både för dem själva och fansen. Stämsång och starka melodier varvas med bombastiska trummor, dansanta rytmer och storslagna körer, parallellt med en skörhet och innerlighet som står i kontrast till glädjen och dansen. Det är musik som skiftar från lekfullhet till intimitet och emotion. Den konstnärliga kärnan utgörs till stor del av att gruppens samtliga medlemmar är kompositörer, textförfattare och vokalister – bandets två starka leadsångare backas i stämmor av övriga medlemmar och stort fokus läggs på omsorgsfullt och känsligt berättande. Deras musikaliska inspiration hämtas ur en bred palett från blues och funk till rock och folk-pop, även om de främsta influenserna är medlemmarnas egna känsloliv.

Den nya singeln ’Rebel’s Run’ har stort fokus på texten och den gripande historia som ligger bakom den. Leo Lönnroth från Maple & Rye berättar om låten:
”Inspirerad av Sabina Ddumbas berättelse, från TV-programmet ‘Så mycket bättre’, när hon berättar om sin pappas livsöde så skrev jag den här låten. Hon beskrev att hennes pappa ställts på led för att avrättas under Idi Amins regim i Uganda, men att precis när det blev hennes pappas tur att skjutas så tog männen med gevären en paus. Sabinas pappa tog sin chans och sprang. Han sprang och sprang tills han kom till Sverige. Väl i Sverige berättade Sabina att han aldrig någonsin har klagat över någonting och det finns något så otroligt fint med det. Vi har försökt, att i låten fånga den yttersta desperation och det osvikbara hoppet som infinner sig när man inser att en inte har något val annat än att fly. Det är så lätt att glömma men den absolut största gåvan vi någonsin givits är livet självt. ”

Med sin bas i Göteborg består Maple & Rye av Leo Lönnroth, Gustav Rybo-Molin, Milton Lönnroth och Henrik Bielsten. Deras debut-EP ’Nothing Poetic’ släpptes 2017 och togs emot med värme av både publik och kritiker. EP:n inkluderade singeln ’Hymns of Poseidon’ som nådde topp 10 på Spotifys Viral Sweden 50 lista. Efter att ha signerat med den Stockholmsbaserade boutique-labeln Icons Creating Evil Art är målet satt högt för en internationell lansering 2020. I maj kommer bandets efterlängtade debutalbum ‘For Everything’.

D I S C O V E R
Facebook: https://www.facebook.com/mapleandrye
Instagram: https://www.instagram.com/mapleandryeofficial
Spotify: https://open.spotify.com/artist/4JX39XNBiMfzn7HlmopIsj