Ny Singel: Pressure – ”Nere Men Inte Död”

Det Svenska melodiösa hårdrocksbandet Pressure släpper ännu en stark singel, ‘Nere Men Inte Död’, den 1a oktober, från deras uppkommande debutalbum vilket kommer senare i år. Samma kväll spelar även bandet låten live på deras Youtube kanal.

Låten fångar lyssnaren med ett starkt medryckande riff som sätter sig i huvudet kombinerat med den skånska sången av Olof Jönsson. Med denna fjärde singel stärker Pressure sitt unika ljud som har
influenser från b.l.a. Sabaton, Bon Jovi, Raubtier och Mimikry.

Leadgitarristen Simon Forsell skrev ‘Nere Men Inte Död’ för att inspirera personer nära honom med budskapet att aldrig ge upp. Låttexten är en stark påminnelse om att oavsett hur mörkt livet verkar så kommer det bli bättre. Låten släpps både på Engelska och Svenska, följande succén av deras förra singel, som även den släpptes på två språk i Juli detta år, ‘Skuggan’ och ‘The Shadow’. Musikvideon till ‘Nere Men Inte Död’ visar Pressures sångare, Olof Jönsson och hur han slåss med sina egna problem, både på land och i vatten, och visar
att inget kan hålla honom nere.

Bandet startades av gitarristerna Forsell och Salling som började med att skapa Svenska
metal covers av kända låtar så som ‘Chandelier av Sia och Daft Punks ‘Get Lucky’. När sångaren Jönsson anslöt 2018 anpassades låtarna till hans röst och gav väg för den skånska dialekten som idag hörs i alla låtar. Gruppen vill leda och hjälpa vanliga människor världen runt att hantera och acceptera olika typer av press och tryck som finns i vardagen.

Deras låttexter karaktäriseras av att visa två sidor av varje historia, det goda och det onda, det ljusa och mörka. Varje låt har en dubbel mening, och likaså ‘Nere Men Inte Död’. 2020 släppte gruppen deras första singlar, Ännu Mer och Osårbar samt Skuggan. Bandet översätter även de flesta låtar till Engelska för att vara redo för att ta över världen. ‘Nere Men Inte Död’ är alltså en del av Pressures kommande debutalbum och är ute den 1a oktober på samtliga streaming plattformar.

Lyssna på singeln genom att klicka på Spotify ikonen nedan 👇

Liked it? Take a second to support Magnus Blomqvist on Patreon!