Ny Singel: Reach – ”The Streets”.

Medan de fortfarande hämtar andan efter att ha släppt den pulserande adrenalinchocken ”The Law (Zardonic Remix)” är det alternativa rockbandet REACH tillbaka med ’The Streets’, den sista singeln inför deras nya album som släpps i vår via Icons Creating Evil Art.

Reach definieras av starka melodier och fantasifullt låtskrivande. De är måna om att alltid utveckla sitt ljud och hålla sig i framkant med låtar som är både spännande och unika. Trion kännetecknas av en ömsesidig kärlek till musik och strävan efter utveckling och äkta glädje, det är och kommer alltid att vara kärnan av Reach.

När de berättar om den nya låten säger Ludvig Turner: ”Vi gick tillbaka i tiden med den här låten i den meningen att det är en mer riffdriven sång med en melodisk kör. Det är en klassisk rocklåt och en av de sista låtarna som spelades in på albumet men bland de första som skrevs. För mig var den bekväm att spela in eftersom det liknar vad vi gjort tidigare. De flesta av låtarna på The Promise of a Life har en historia att berätta och vi var alla utanför vår komfortzon när vi gjorde dem. The Streets är en gasen-i-botten rock n roll-låt och om du gillade vårt första album kommer du att njuta av det här.”

Bandet som förbinder de tre musikerna visar sig tydligast i deras explosiva och oförglömliga liveshower: deras medfödda musikaliska förmåga förstärks av deras lekfullhet, improvisationsförmåga och kärlek till det de gör.

Bandets nya album, ’The Promise of a Life’, är resultatet av att trion närmat sig sin konst utan spärrar, i strävan efter den perfekta låten. Albumet släpps den 23 april på Icons Creating Evil Art.

TRACKS
1: New Frontier
2: The Law
3: Young Again
4: Satellite
5: Motherland
6: The Seventh Seal
7: Higher Ground
8:Cover My Traces
9: The Streets
10: Promise of a Life

REACH, photo credit: Gustav Sandholm Andersson Rawfoto.se