Ny Singel: Skarlett Riot – ”Human”.

Skarlett Riot har tagit metalscenen med storm med deras kraftfulla, riff-drivna låtar som blöder råhet, upphållna av stadig ryggrad av medryckande melodier och en sångerska med storslagen röst så får du ett band som inte bara har attityd så det blir över, utan även musik som bär upp dem!

Efter framgången med deras andra album ’Regenerate’ säkerställde den brittiska kvarteten att världens ögon var vända mot dem. Med ’Regenerate’ introducerade bandet sina lyssnare till ett hårdare, tyngre och snabbare sound, som fortfarande var drivet av storslagna melodier som har cementerat Skarlett Riot som en självklarhet på den moderna brittiska metalscenen.

Även om det tycks ha varit tyst i Skarlett Riot-campet sedan deras senaste albumsläpp, så är det långt ifrån sanningen. I själva verket har de jobbat hårt med sitt nya material, och det första resultatet får vi i form av den efterlängtade nya singeln ’Human’. Den karismatiska sången från Skarlett leder fortfarande vägen genom en tightare och mer kraftfullare ljudbild där rårare sång kompletterar det melodiska genom låten, utan att förlora fokusen på de fantastiska melodierna. Musikaliskt har bandet tagit milakliv framåt från deras tidigare släpp och tillskottet av den nya basisten Tim Chambers har gett bandet en ny drivkraft.

”Skarlett Riot’s nya singel ’Human’ understryker vikten av att respektera varandra i alla livets aspekter. Du vet inte vilka strider någon annan står inför bakom stängda dörrar!”

Lyssna på nya singeln här 👇

Lineup:
Skarlett – Lead Vocals/Guitars
Danny – Guitars/Backing Vocals
Tim – Bass/Backing Vocals
Luke – Drums

Liked it? Take a second to support The Maloik Rock Blog on Patreon!