Nu är ytterligare en singel släppt från Suedes kommande album ”Autofiction” (16 september).  I ”15 Again” beskriver Brett Anderson känslan av att för första gången vara förälskad – i livet. Låten är en fingervisning om vad vi kommer att serveras på albumet, och det bådar mycket gott. 

LYSSNA PÅ ”15 AGAIN” HÄR

Autofiction has a natural freshness, it’s where we want to be,” har Brett Anderson sagt. Där de vill vara, är i princip samma plats där de började för trettio år sedan: i ett rum fyllt av människor som drivs av känslan i att skapa musik tillsammans, här och nu. Den ”natural freshness” som Brett Anderson pratar om hörs onekligen i ”15 Again”. 

Låten följer upp singeln ”She Still Leads Me On” som släpptes i maj, och som bandet premiärspelade på en konsert i Belgien samma månad. Låten har legat länge på BBC Radio 2 och 66 Music hemma i England. Den har omnämnts som ”classic Suede” av The Sunday Times, ”no frills, power driven tune” av The i Newspaper, ”a virile, teasing return” (CLASH) och ”possibly the most celebratory song they’ve ever written” (The Quietus). 

Suede kommer att ge en hel serie exklusiva ”Autofiction”-konserter i september och oktober 2022, på några av Storbritannien och Europas främsta intima arenor. Efter två kvällar på Londons Electric Ballroom, som sålde ut på tjugo sekunder (!), kommer bandet att framföra albumet i sin helhet på utvalda arenor runt om i Europa. De kommer också att göra exklusiva uppträdanden i brittiska skivbutiker i samband med en signeringsrunda i september. Läs mer på bandets hemsida: https://www.suede.co.uk

”Autofiction” är Suedes nionde studioalbum, producerat av bandets långvarige samarbetspartner, producenten Ed Buller. Ed producerade bl a den numera klassiska debutsingeln ”The Drowners”. ”Autofiction” släpps 16 september. 

Suede online: 
WEBSITE | INSTAGRAM |TWITTER | YOUTUBE | FACEBOOK

Photo Credit: Dean Chalkley