Med melodiösa gitarrer, tung orgel, energiska trummor, grooviga basgångar och en skarp sångröst så har Svartanatt skapat sitt eget tidlösa rocksound som har uppmärksammats över hela världen.

Sedan starten 2014 så har Svartanatt levererat snygg, ömsom smutsig, svensk rock som lämnat få oberörda. Med två väl mottagna album i ryggen så gör sig bandet redo att återigen förädla rockscenen med sin första nya singel sedan 2019, Child Of The Devil.

I en obarmhärtig fart dundrar bandet fram utan pardon. Med kraftfulla trummor, duellerande gitarrer och skanderande sångkörer så befinner man sig redan tillsammans med bandet i en svettig källarlokal och brölar med. Det är brötigt och melodiöst, helt sonika som rå svensk rock ska vara.

Photo: Olof Nyman

Bandet berättar själv om singeln:
“Låten handlar om en person som under hela sin livstid tampats med hinder och problem som stått i vägen för honom. Känslan inombords har alltid varit otrygg och osäker, vilket håll han än vänt sig åt har mörkret överskuggat ljuset. Men han har gång på gång kämpat sig upp från botten, för att en dag nå toppen.”

Child of the devil är den första singeln från bandets kommande tredje album Last days on earth, som släpps via The Sign Records.

Svartanatt är:
Jani Lehtinen – Sång & gitarr
Felix Gåsste – Gitarr
Anton Fors – Bas & sång
Martin Borgh – Orgel & keyboards
Daniel Heaster – Trummor & percussion

Skriven av: Jani Lehtinen
Inspelat i:  Svenska Grammofonstudion
Producerat och mixat av:  Martin Borgh
Master av:  Hans Olsson
Skivbolag:  The Sign Records
Släppdag: 14 april, 2023