”Call Of the Petrichor” är den tredje singeln från TIMECHILDs kommande andra album ”Blossom & Plague”. ”Sången handlar om att söka en mer naturlig och ursprunglig tillvaro”, kommenterar bandet. ”Men att sakta inse att de svaga ekonen av ett förlorat förflutet också kan föra tillbaka lidande som du trodde var borta för länge sedan.”

”Call of the Petrichor” spelades, liksom hela albumet, in och producerades av Sören Andersen (Glenn Hughes, Phil Campbell, Thundermother) och kommer att göra sin livedebut på Jailbreak Festival 2023 i augusti, där Timechild delar scen med band som Glenn Hughes, Wolfmother, Within Temptation, D-A-D, Arch Enemy och Saxon.

Se musikvideon här:

Timechild är ett danskt progressivt Heavy Metal band som bildades 2020 i Köpenhamn. Deras sound består av en blandning av progressiv rock och heavy metal, dominerad av en kraftfull lead vocal och karakteristiska tvillinggitarrer, som tillsammans skapar deras unika skandinaviska uttryck.

Sedan Timechild släppte sitt debutalbum ”And Yet It Moves” i slutet av 2021 har det gått snabbt för det nya danska bandet. Topprecensioner från både danska och internationella medier, danska turnéer med Jesper Binzer (D-A-D), Thundermother och Artillery, konserter på några av de största klubblokalerna och rock- och metalfestivaler i Danmark. Och 2023 kommer bandet att korsa landets gränser för första gången för att åka på sina första EU- och Storbritannien-turnéer.

Nu är bandet tillbaka med sitt efterlängtade andra album ”Blossom & Plague”, som släpps världen över den 1 september 2023 genom Mighty Music. Visionen med denna skiva är att visa hur tung rock kan fortsätta att utmana och överraska 2023. Bandets tunga och dynamiska sound och texter har tagit en vändning i en mer progressiv och mörk riktning på denna skiva. Även om grunden för bandets sound tydligt lagts av det förflutnas giganter, hämtas inspiration både över tid och genrer. Just denna möjlighet att fördjupa sig i de senaste decenniernas musikhistoria och genom detta definiera sitt eget sound har varit en viktig del av låtskrivande och inspelningsprocessen.

Albumomslaget utvecklades av Travis Smith (Opeth, Megadeth, Katatonia, Avenged Sevenfold), som hjälpte Timechild att nå den perfekta visuella representationen av skivan.

Albumet är återigen producerat, mixat och mastrat av Sören Andersen. Med sin stora erfarenhet inom genren, både som producent och musiker, var Sören ett naturligt val när bandets nya visioner skulle väckas till liv. Resultatet är åtta starka och unika spår, som i stora drag visar bandets dynamiska omfång och konstnärliga visioner.

”Blossom & Plague” kommer att släppas på LP (180 gr svart vinyl, begränsat till 300), digipack CD och digitala format via Mighty Music den 1 september 2023.

Lineup:
Anders Folden Brink – lead vocal, rhythm/lead guitar
Birk – lead/rhythm guitar, backing vocals
Martin Haumann – drums
Daniel Bach – bass, backing vocals

Digital single:
https://timechild.lnk.to/call

Webshop:
https://bit.ly/timec-shop

Web:
https://www.timechildofficial.com/
https://www.facebook.com/timechildofficial
https://www.instagram.com/timechildofficial/
https://open.spotify.com/artist/7Fk6ie3oiZpFirQm4LlWo5
https://music.apple.com/us/artist/timechild/1556202218
https://targetgroup.bandcamp.com/album/blossom-plague

Foto: Jakob Harris