Gus G ( Kostas Karamitroudis ) är en välrenomerad gitarrist av Guds nåde. Han spelar i sitt eget band ”Firewind” men sen 2009 är han även med i Ozzys band. Gus har även spelat i banden Mystic Prophecy, Nightrage, Arch Enemy och Dream Evil. Nu har Gus G i oktober släppt sitt fjärde soloalbum ”A Quantum Leap” och de flesta artister brukar ju gilla att göra ”eget ego” lite då och då i sina karriärer och Gus G är som sagt inget undantag. Och visst måste en duktig musiker/artist få stå på egna ben och köra sitt musikaliska race av och till och för det mesta blir det bra eller rent av mästerligt!

Hur är då nya soloalbumet som nu släpptes i oktober? Klart man märker redan direkt vid första avlyssningen att Gus G kan sin sak och vi serveras en radda med 10 bra instrumentala låtar av en duktig musiker av högsta klass. Vi som gillar detta med instrumental musik och dominanta gitarrer i musikbilden gillar detta skarpt. Andra som har svårt lyssna på instrumental musik bör således inte bry sig om detta nya soloalbum från gitarrgurun från de Grekiska öarna! För det är ju som sagt både bra och mindre bra beroende på vad man som lyssnare eller fan förväntar sig av en musiker/artist. Är det därför Gus G avslutar nya soloalbumet med livelåtar från Budapest med både sång och coverlåtar? För att blidka de fans som föredrar hans roll i ett band istället som hårt manglande gitarrist som vill visa upp sitt fantastiska gitarrlirande!? Vad vet jag men som skribent sänker detta val mitt omdöme på albumet.

Hade föredragit enbart studiolåtarna eftersom det ändå är ett soloalbum och med nya låtar av god klass.Livelåtarna känns onödiga för albumet men det är min åsikt. Dessutom är liveproduktionen inte av KISS Alive klass om ni kanske förstår vart jag vill komma? Livelåtar på ett album måste kännas direkt in i hjärtat så att man verkligen känner att live är bättre än bäst! Eller? Så det valet sänker intrycket totalt på nya soloalbumet. Men Gus G visar ändå hög klass på ”Quantum Leap” och det är bara att buga sig och tacka för musiken och inte minst riffen!

Så visst rekommenderas detta album varmt och det landar trots allt fint med musik som berör och visar upp en musiker som kan sin sak. Gitarrhångel av högsta klass med andra ord! 

Artist: Gus G.

Titel:”Quantum Leap”. 

Release: 6/10 2021 

Skivbolag: AFM Records. 

Genre: Hårdrock/Rock. 

Bästa låtar: Quantum Leap, Judgement Day och Night Driver. 

Betyg:

Av: Mattias Mp3 Petre.