The Shitheadz startade sin resa redan 1992. På grund av censur i vissa länder t.ex. USA kallade man sej också The X headz. Bekymren med bandnamnet gjorde att man 2006 döpte om sej till Motorjesus. Idag är man aktuella med sitt sjätte album. Endast sångaren Christopher Birx och gitarristen Andreas Peters är kvar från Shitheadztiden och tyskarna har med åren blivit ett väloljat maskineri.

Bandet spelar en variant av Heavy Metal med lite modernare ljudinslag än de klassiska NWOBHM då jag tycker mej höra någon sorts blandning av Mastodon, Soundgarden och Mustasch i ljudbilden. På skivan Hellbreaker bjuds man på 10 ganska snabba låtar och ett outtro. De som följt Motorjesus genom karriären lär inte bli besvikna då bandet likt AC/DC håller fast vid sitt sound. Har man hört första skivsläppet Dirty Pounding Gasoline från 2004 är chansen stor att man känner igen sig i nya Hellbreaker. Även om man inte tummar på soundet så kan man konstatera att Motorjesus försöker variera sig i lite större utsträckning än vad AC/DC gör. Jag hör gitarrslingor á la Iron Maiden i låtarna ”Lawgiver” och öppningsspåret ”Drive Through Fire”, Motörheadinspirerade intron i ”Battlezone” och ”Back To The Bullet”. Det är lite Sunset Strip känsla i ”Beyond The Grave” och ”Black Hole Overload” skulle kunna vara en låt av Mustasch.

Band med så lång historia som Motorjesus brukar ha en trogen skara fans som följer bandet i vått och torrt. För dessa fans skulle jag tro att Hellbreaker är en höjdpunkt. För mej som ny lyssnare gillar jag att man håller fast vid sitt sound men samtidigt tror jag att det i det här fallet begränsar bandets möjligheter att nå en större publik. I mitt tycker är det en bra skiva men som försvinner i mängden av all fantastisk musik som görs. Detta till stor del för att jag inte kan hitta någon stark hitlåt eller något som sticker ut på ett sätt att det blir oförglömligt.

Band: Motorjesus
Titel: Hellbreaker
Genre: Heavy Metal
Skivbolag: AFM Records
Releasedatum: 9/4
Bästa spår: Drive Through fire, Firebreather och Beyond The Grave

Betyg:

Av: Marcus Ahlberg